Politie Midden- en West Brabant

Beginnend bestuurder uit Tilburg misdraagt zich in het verkeer

Gilze, Tilburg, 09-06-2011

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Tilburg heeft zich in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni 2011 behoorlijk misdragen in het verkeer.

De man reed rond 02.30 uur op de Burgemeester Bechtweg door een rood verkeerslicht, zodat een achter hem rijdende motoragent de man wilde laten stoppen. De Tilburger negeerde echter het stopteken en reed hard weg, de A58 op in de richting van Tilburg. Daarbij reed hij opnieuw door rood. Via de N261 Tilburg-Reusel scheurde de man naar
Biest-Houtakker om vervolgens weer om te draaien naar Tilburg. Daarbij werden snelheden van minimaal 160 km/uur bereikt. Onderweg stond hij een keer stil in een bocht en zou hij op de motoragent zijn ingereden. Uiteindelijk konden agenten de man rond 03.00 uur aanhouden op de Vincent vd Heuvelstraat in Tilburg-Zuid. Hij is overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij veel te veel had gedronken. De Tilburger blies 385 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Vandaar dat zijn rijbewijs ingetrokken zou moeten worden, maar de Tilburger heeft geen rijbewijs. De man verklaarde in paniek te zijn geraakt toen hij de motoragent zag.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 09-06-2011 13:32 | © Regio Midden en West Brabant |