Deltion College


nieuws

09-06-11

Deltion en Rollecate starten opleiding Middenkader Engineering Excellent

Rollecate Staphorst en het Deltion College starten vanaf september 2011 met de praktijkgerichte opleiding Middenkader Engineering Excellent. Deze opleiding, vergelijkbaar met de oude MTS, is speciaal bedoeld voor ambitieuze leerlingen, die zich op technisch en leidinggevend vlak verder willen ontwikkelen. Met deze opleiding spelen de partijen in op het dreigende tekort aan vakmensen in de techniek.

Rollecate en Deltion hebben de opleiding samen ingericht. "We hebben een inventarisatie gemaakt van competenties die we belangrijk vinden en op basis daarvan een lespakket ontworpen. Ons gezamenlijk doel is om meer jongeren en jong volwassenen klaar te stomen voor leidinggevende functies in de techniek", aldus Margreet Tijms van Rollecate. Naast Rollecate kunnen ook andere bedrijven aansluiten bij dit initiatief.

De opleiding Middenkader Engineering Excellent betreft een 3-jarige beroepsbegeleidende (BBL) opleiding. De opleiding kent drie uitstroomrichtingen: werkvoorbereider / technisch tekenaar (niveau 3), technicus en commercieel technicus (beide niveau 4). De deelnemers gaan gemiddeld twee dagen per week naar school en zijn voor de rest van de week werkzaam bij het bedrijf. Het excellent gedeelte bestaat uit twee onderdelen; branche specifieke, vakinhoudelijke modules en een afstudeerproject binnen de eigen organisatie. Deze modules worden in samenwerking met de deelnemende bedrijven vormgegeven. Te denken valt aan duurzaamheid, logistiek of management.

Volgens Margreet Tijms worden school en praktijk in deze opleiding perfect gecombineerd. "In de twee dagen op school leren onze medewerkers onder andere tekenen, calculeren en productieprocessen optimaliseren. In de drie dagen dat ze aan het werk zijn kunnen ze dat meteen in de praktijk brengen. Het excellente deel vullen we zelf in met modules die betrekking hebben op trends in de markt en actuele ontwikkelingen."

Informatieavond
Maandag 20 juni organiseert het Deltion College een informatieavond voor bedrijven die hun medewerkers ook op een hoger niveau willen brengen. GeĂŻnteresseerden zijn deze avond welkom om meer informatie in te winnen. Tijdens deze avond zijn ook medewerkers van Rollecate aanwezig die meer uitleg kunnen geven. De informatieavond vindt van 17.30 tot circa 20.00 uur plaats op de campus van het Deltion College Mozartlaan 15 in Zwolle.

Meer informatie over de opleiding Middenkader Engineering Excellent staat op www.deltion.nl/bedrijven en op www.rollecate.nl.
---