Universiteit Leiden

Femmie Juffer (adoptiestudies) en Peter Rodrigues (migratierecht) krijgen subsidie voor kennisoverdracht

Wetenschap is mooi, maar hoe laat je de maatschappij profiteren van de resultaten? Een nieuwe subsidie van NWO is bedoeld voor de overdracht of de toepassing van kennis. Prof.dr. Femmie Juffer en prof.dr. Peter Rodrigues ontvangen er een.

Training voor adoptie-ouders

Femmie Juffer is hoogleraar Adoptiestudies bij Algemene en Gezinspedagogiek. Adoptiekinderen hebben vaak moeite met hechting. In het gehonoreerde project wordt een training ontwikkeld voor ouders van adoptiekinderen die hun leert hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun adoptiekinderen zich goed aan hun nieuwe familie hechten.

Symposium over migratiebeheersing en vluchtelingenrechten

Peter Rodrigues is hoogleraar migratierecht bij het Instituut voor Publiekrecht. Met zijn subsidie gaat hij een symposium organiseren dat zich buigt over de dynamiek tussen externe vormen van migratiecontrole en het recht van vluchtelingen op toegang tot bescherming in Europa.

NWO heeft zestien projecten gehonoreerd, die een subsidie krijgen van 10.000 tot 50.000 euro. Voorwaarde is dat de onderzoekers in hun project nauw samenwerken met maatschappelijke partners.

Meerwaarde

MeerWaarde is een initiatief van de wetenschapsgebieden Maatschappij- en Gedragswetenschappen (MaGW), Geesteswetenschappen (GW) en Aard- en Levenswetenschappen (ALW) van NWO. Het gebied ALW maakt volgende maand bekend welke onderzoekers de MeerWaardesubsidie krijgen. De subsidie past bij het beleid van NWO om de overdracht van kennis naar de maatschappij te bevorderen

Links

Femmie Juffer
Prof.dr. Femmie Juffer
Child and Family Studies
Onderzoeksgebied Health, prevention and the human life cycle Pedagogiek studeren in Leiden, bachelor en master

Peter Rodrigues
Prof.dr. Peter Rodrigues
Instituut voor Immigratierecht
Onderzoeksgebied Interaction between legal systems Rechten studeren in Leiden, bachelor en master

Bericht van NWO

(9 juni 2011/Hilje Papma)