Politie Midden- en West Brabant

Gezochte Tilburger (25) aangehouden door Arrestatie Team

Tilburg, 09-06-2011 o Een Arrestatie Team heeft dinsdagavond in de wijk Sint Anna een 25-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog 566 dagen gevangenisstraf moet uitzitten. Bij de aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost. Ook zijn 21-jarige vriendin werd aangehouden omdat in de woning twee imitatiepistolen en een luchtbuks werden aangetroffen.

De verdachte stond sinds 9 februari 2011 in het opsporingsregister, nadat hij uit een penitentiaire inrichting was ontsnapt. Uit
informatie werd bekend dat de ontsnapte gedetineerde in een bovenwoning in deTilburgse wijk Sint Anna zou verblijven. In overleg met de Officier van Justitie werd vanwege de achtergrond van deTilburger, hij zat vast voor een ernstig geweldsmisdrijf, besloten het AT in te zetten. De gezochte man vluchtte via een raam naar de daken van de aangrenzende woningen. Er werd hem tot twee keer toe te verstaan gegeven dat hij zijn vluchtpoging moest staken, uiteindelijk is een waarschuwingsschot gelost, waarna hij zich overgaf.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-06-2011 11:57 | © Regio Midden en West Brabant |