Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


nVWA past EHEC verklaringen aan

(9-6-'11) De nVWA is momenteel bezig met de aanpassing van de officieel verklaringen. Daarom kunnen deze voorlopig nog niet gedownload worden / opgehaald worden bij de nVWA in Utrecht. Waarschijnlijk is de verklaring aan het eind van de middag gereed.

Er blijft van kracht: eerst bellen met onderstaand nummer van de nVWA voor u naar het kantoor gaat!
Zodra meer bekend is, wordt u hierover verder geïnformeerd.

Ter herhaling onderstaand bericht van woensdagavond 8 juni:

Officiële verklaringen overheid
Op verzoek van Frugi Venta geeft de nVWA sinds vandaag ook originele verklaringen af inzake "geen EHEC op Nederlandse groenten". Een aantal landen (m.n. in het Midden Oosten) stelt namelijk als voorwaarde een originele verklaring te willen ontvangen bij de zending. Een getekende verklaring met een zogenaamde "natte" stempel en handtekening is aan te vragen bij het team Certificering op Afstand (CoA) van de nVWA via het e-mailadres: VWA_CoAexportverklaring@vwa.nl. U ontvangt de getekende verklaring vervolgens per post. In noodgevallen kunt u de verklaring afhalen bij het hoofdkantoor van de nVWA te Utrecht (Catharijnesingel 59). U dient dan eerst telefonisch contact op te nemen met het team CoA via (070) 378 68 30.
U kunt de verklaring tevens in 7 talen downloaden van de website van de nVWA (www.vwa.nl ) en Frugi Venta (dossier EHEC): www.frugiventa.nl