VisitDenmark


Wereldrecordpoging hoogste LEGO-toren
Woensdag, juni 08 2011

In het bekende familiepark LEGOLAND in het Deense Billund vindt van 28 juni tot 1 juli aanstaande een recordpoging plaats, namelijk de bouw van de hoogste LEGO-toren ter wereld. Het record van ruim dertig meter dient vrijdag 1 juli om 13.00 uur gevestigd te zijn. Iedereen kan meehelpen en op 2 en 3 juli is de toren in LEGOLAND te bewonderen. Een jaar geleden werd het wereldrecord van de hoogste LEGO-toren gevestigd in het Noord-Hollandse Limmen. Zoân 700.000 steentjes en 1800 vrijwilligers waren toen nodig voor het 30,52 meter hoge bouwwerk. De toren van gekleurde LEGO-steentjes stond eerder al in wereldsteden als Toronto, Hongkong, Moskou, Sydney, Seoul, Londen, Tokio, München en Oslo.

Het gezinspark LEGOLAND ligt in het plaatsje Billund in het zuiden van Denemarken, op zoân 700 kilometer van Utrecht. Het park opende in 1968, bestaat uit 59 miljoen LEGO-steentjes en is dit seizoen geopend tot 30 oktober. De nieuwste attractie is het Star Wars-gebied in Miniland. Het toont zeven van de meest populaire scenes uit de zes Star Wars films en uit de geanimeerde tv-serie âStar Wars: The Clone Warsâ.

Het park LEGOLAND, Hotel LEGOLAND, Givskud ZOO en het grote Lalandia Vakantiepark dat in het voorjaar van 2009 opende, vormen samen het LEGOLAND Billund Resort.

Meer informatie over LEGOLAND en het resort via: www.visitdenmark.nl/legolandresort

Bij VisitDenmark, de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, zijn vakantiepakketten verkrijgbaar met onder meer een folder van LEGOLAND en een landkaart van Denemarken. Op
www.visitdenmark.nl/brochurepakketten staat de exacte inhoud van de pakketten en kan men een bestelling plaatsen. Telefonisch aanvragen kan ook via tel. 071 5211544 (ma/wo/vr van 09.30-12.00 uur). Het algemene Vakantiepakket Denemarken 2011 kost EUR4,95. Het uitgebreide Kampeerpakket Denemarken 2011 kost EUR6,95. Een acceptgiro wordt meegestuurd. De brochurepakketten worden uitsluitend verstuurd naar huisadressen in Nederland.