Gemeente Leusden

Tijdelijke overlast door werkzaamheden voor aanleg glasvezelnetwerk

De aanleg van het glasvezelnetwerk in onze gemeente vordert gestaag. Als alles goed gaat moet deze voor Leusdense begrippen grote klus, eind september 2011 klaar zijn. Deze werkzaamheden zorgen helaas ook voor enige overlast. Hierover hebben wij een aantal klachten gekregen. Door de uitvoering van de werkzaamheden zijn op sommige plaatsen hoogteverschillen in het wegdek ontstaan. Dit speelt met name op wegen in het buitengebied, waaronder de Asschatterweg.

Om de kabels te kunnen aanleggen moest helaas op diverse plaatsen een sleuf in het asfalt worden gemaakt. Na het aanbrengen van de kabels zijn de gaten in het wegdek tijdelijk gedicht met klinkers. Deze klinkers steken iets boven het asfalt uit. Met name voor fietsers kan dit vervelend zijn. Dit probleem is echter tijdelijk. Zodra de ondergrond voldoende is ingeklonken worden de klinkers verwijderd, waarna opnieuw asfalt wordt aangebracht. Daarna heeft de rijbaan of het fietspad weer dezelfde kwaliteit als voor de start van de werkzaamheden.

Voor informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de meldlijn van de afdeling Ruimtelijk Beheer, telefoonnummer 033-4961710.