Politie Gelderland-Zuid

Inval in drugspand na overlastmeldingen

Groesbeek, 09-06-2011 o De politie van het team Groesbeek heeft woensdagmiddag, in samenwerking met de Districtsrecherche Tweestromenland, een inval gedaan in een drugspand aan de Wikkestraat in Groesbeek. Bij de actie is de 53-jarige bewoner aangehouden.

Bij de politie kwamen de laatste tijd diverse meldingen binnen van overlast rond het genoemde pand. De overlast bestond uit het af- en aanlopen van klanten en geluidsoverlast. Ook zijn in de omgeving injectienaalden gevonden. Onderzoek wees uit dat vanuit het pand zeer waarschijnlijk werd gehandeld in drugs. Besloten werd om een goed voorbereide inval te doen.

Onder leiding van een Rechter-commissaris is vervolgens zoeking verricht, waarbij gebruik gemaakt is van een drugshond. In de woning is een kleine hoeveelheid vermoedelijk cocaïne of speed aangetroffen en materialen die wijzen op de handel in verdovende middelen.

In verband met dit onderzoek is later in Groesbeek een tweede verdachte aangehouden. Dat betreft een 29-jarige Groesbeker. Bij hem werden een stroomstootwapen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne of speed, aangetroffen.
De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en daar in verzekering gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 09-06-2011 11:24 | © Regio Gelderland-Zuid |