Politie Zeeland


---

944-2011 Automobilist gewond bij ongeval, Hansweert
Bij een eenzijdig ongeval op de Vlakeweg is woensdagavond een 40-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle gewond geraakt. De man is met o.a. een gebrokken bekken opgenomen in het ziekenhuis in Goes.
Hij was rond 19.30 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt ter hoogte van de watergang. Zijn auto was vervolgens op de zijkant in het land beland. Omdat de bestuurder beklemd zat in zijn voertuig werd hij door de brandweer uit zijn auto geknipt.
Omdat agenten het vermoeden hadden dat de 40-jarige man onder invloed van alcohol was, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

945-2011 Inbrekers betrapt, 's Heer Hendrikskinderen
Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Nieuwe Rijksweg zijn woensdagavond twee inbrekers betrapt door de eigenaar.
Omstreeks 23.15 uur ontdekte hij dat er werd ingebroken in zijn loods. Daar trof hij twee personen aan die bij het zien van hem er vandoor vluchtten. Voor zover bekend zijn er geen goederen weggenomen.
Door een hondengeleider van de politie werd nog een zoekslag in de omgeving gemaakt, dit had echter geen resultaat.

946-2011 Negen woninginbraken in Sint Philipsland
In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in 9 woningen. Twee woningen op de Langeweg en zeven op de Noordweg.
Terwijl de bewoners lagen te slapen werd hun woning doorzocht. De buit bestond alleen uit geld, in totaal een paar duizend euro.
Bij een woning aan de Noordweg werd(en) de dader(s) gestoord door de bewoonster. Die kwam rond 02.30 uur beneden en zag een manspersoon buiten voor het raam staan. Door hard te gillen, ging die persoon er snel vandoor. De vrouw belde vervolgens gelijk de politie.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een schoolgebouw aan de Oudelandsepoort. Hier werd o.a. fotoapparatuur en een klein geldbedrag weggenomen.