Gemeente Aalten


Excursies VNG-congres in Bredevoort en Dinxperlo

Op 7 en 8 juni vond het VNG-jaarcongres, met het thema `Gezonde gemeenten, slimme verbindingen', plaats in de Achterhoek. Het congres vond voornamelijk plaats bij het DRU Industriepark in Ulft en bij schouwburg het Amphion in Doetinchem. Op dinsdagmiddag gingen de bestuurders de Achterhoek in voor excursies in de verschillende gemeenten. In de gemeente Aalten waren er excursies in Bredevoort en Dinxperlo.

Bredevoort Boekenstad
Bijna 100 bestuurders brachten een bezoek aan Bredevoort. De bestuurders werden verdeeld in drie groepen en maakten een rondwandeling onder leiding van een gids door Bredevoort. Hierbij werd een deel van de `Vestingroute Bredevoort' gelopen. Tijdens de rondleiding maakten de mensen kennis met de `verborgen schatten' van Bredevoort, waaronder de Tuin van St. Bernardus. Daarna was er koffie met appelgebak bij middeleeuws restaurant Bertram. Na de koffie konden de bestuurders zelf Bredevoort en haar antiquariaten, boekhandels, galeries en ateliers verkennen.

Dinxperlo, een bijzonder grensgeval
In Dinxperlo werden zo'n 30 bestuurders per bus door Dinxperlo en Suderwick geleid. Tijdens de route werd er verteld over de bijzondere grensligging, de geschiedenis, de smokkelverhalen en bijzondere samenwerkingsprojecten. Daarna was er een drankje in de Taverne van het Bültenhaus, de brug over de grens van Dinxperlo en Suderwick. Hierna vervolgde de bustocht en werd o.a. de smokkelbeeldengroep toegelicht. Het tweede deel van de excursie bestond uit een bezoek aan Bribus Keukens. In twee groepen werd een een rondleiding gegeven door de fabriek en de showroom. Topkok Toine Smulders verraste de bestuurders met lekkere hapjes uit de huiskeuken van Bribus.

Wilt u meer weten over het VNG-congres? Kijk dan op www.vngjaarcongres.nl.

De bestuurders in de Taverne van het Bültenhaus Rondleiding bij Bribus in Dinxperlo Koffie drinken bij Bertram in Bredevoort Bezoek aan de Lourdesgrot in Bredevoort