Politie Groningen

Donderdag 9 juni 2011

Provincie Groningen, 09-06-2011

Roemenen aangehouden voor kraken parkeermeters

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de omgeving van de Parkweg en de Bedumerweg vier mannen aangehouden voor het kraken van parkeermeters. Op de Parkweg zag een getuige dat drie mannen bezig waren een parkeerautomaat te forceren. Dankzij een goed signalement konden drie Roemenen (21 t/m 23 jaar) worden aangehouden. Aan de Bedumerweg tipte een getuige de politie dat ook daar een man bezig was een parkeermeter open te maken. Ook deze man, een 31-jarige Roemeen, is aangehouden. Het viertal is in de cel gezet.

Tweetal aangehouden met vuurwapens

HOOGEZAND-SAPPEMEER In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 38-jarige man uit Winschoten en een nog onbekende man aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Agenten reageerden op een melding van blaffende honden aan de Meint Veningastraat. Terwijl de dienders poolshoogte namen zagen zij de Winschotenaar wegduiken. Hierna rende hij er vandoor.Door meerdere politie-eenheden werd direct een zoektocht op touw gezet.Even later vonden agenten de man die zich had verstopt in de bosjes. Hierop hebben zij hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de omgeving vonden zij onder andere twee vuurwapens en inbrekerswerktuigen. Terwijl de politie bezig was met het sporenonderzoek zagen zij een tweede persoon die zich in de bosjes had verstopt. Ook deze man werd aangehouden en voor verhoor ingesloten aan het politiebureau. De verdachte weigerde zijn naam op te geven. De politie doet onderzoek en maakt proces-verbaal op tegen het duo.

Fietser gewond na botsing paaltje

WINSUM Een 72-jarige fietser uit Wetsinge is woensdagmiddag gewond geraakt. De man was op het fietspad van de C.F. van Sijtzamastraat in Winsum tegen een fietspaaltje. Hij kwam ten val en liep een hoofdwond op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Sieraden en geld buit bij woninginbraak

MUSSELKANAAL Bij een woninginbraak aan de Johannes Vermeerlaan in Musselkanaal hebben onbekenden deze week ingebroken. Men is binnen gekomen door het slot te forceren. De woning is volledig doorzocht. Bij de inbraak zijn in elk geval sieraden en geld weggenomen. De bewoner moet nog aangifte doen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen na steekincident en hennepkwekerij

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had ruzie gekregen met zijn vriendin in de Lierstraat. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin met een mes te hebben bedreigd. De vrouw liep hierbij ook een snijwond op in haar arm. Zij wist te ontkomen en de politie te alarmeren. Die kon de man in zijn woning aanhouden. In die woning werd ook een hennepkwekerij met ruim 100 planten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Een 24-jarige man die ook in de woning aanwezig was, is aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.