Gemeente Tytsjerksteradiel


Tytsjerksteradiel en NHL denken samen na over uitbreiding Burgum

Maandagmiddag jl. was de raadzaal bomvol gevuld met circa 70 1e-jaars studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). De tien studentengroepen hebben hun visie voor de uitbreiding van Burgum aan de Wide Ie gepresenteerd en overhandigd aan wethouder G. Schippers.

De afgelopen twee maanden hebben zij als techniek-studenten een stedenbouwkundig plan gemaakt voor een bijzonder woonwijk met water, compleet met technische uitwerkingen en financiële berekeningen. De resultaten waren boven verwachting! De wethouder en een paar ambtenaren hebben als jury één plan uitgekozen die qua visie, inhoud en presentatie de beste indruk maakte. Daarbij is gekeken is naar originaliteit in relatie met realiteit, het `verkopen' van het plan en de onderbouwing van gemaakte keuzes.

De gemeente is zelf ook bezig met het maken van een stedenbouwkundige visie. Namelijk voor het gehele waterfront van Burgum vanaf de jachthaven en voormalige zuivelfabriek tot aan de Flapperfeart en tussen het Prinses Margrietkanaal en de Hillamaweg-Geastmabuorren. Het studiegebied voor de studenten van NHL betrof een deel van de toekomstige uitbreiding van Burgum, dat binnen het visiegebied van Waterfront Burgum valt. De (stedenbouwkundige) visie van de gemeente wordt waarschijnlijk rond de zomer van dit jaar ter inzage gelegd, waarna het vastgesteld zal worden door de gemeenteraad.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl