Gemeente Zeewolde


Nieuws

OBS t Wold behaalt verkeersveiligheidslabel Flevoland

Op donderdag 9 juni vond de feestelijke uitreiking van het "Verkeersveiligheidslabel Flevoland" aan basisschool 't Wold plaats.

Wethouder Gerben Dijksterhuis heeft samen met de mascotte van het project, de zebra "SEEF", een speciale plaquette aan `t Wold overhandigd.

Project Verkeersveiligheidslabel

Het project Verkeersveiligheidslabel Flevoland is een initiatief van het Vervoerberaad Flevoland. Het label laat zien dat de school zich inzet voor betere verkeerseducatie voor kinderen, een veilige verkeerssituatie rond de school en goede gedragsregels voor ouders en kinderen in het verkeer rond de school. De gemeente is ook bij het Verkeersveiligheidslabel betrokken en heeft aanpassingen gemaakt t.a.v. de parkeerplaatsen in de directe omgeving van de school en gezorgd voor een betere doorstroming bij de dependance aan het Kluunpad. Basisscholen die meedoen aan het project, kunnen rekenen op kosteloze ondersteuning van de schoolbegeleidingsdienst IJsselgroep.

Veilig gedrag in het verkeer

De gemeente Zeewolde wil met dit project bereiken dat bij kinderen in de basisschoolleeftijd een goed fundament ontstaat voor veilig gedrag in het verkeer, voor nu en later. Ook wil men door middel van het project de betrokkenheid van ouders bij hun kinderen in het verkeer vergroten. Riskant verkeersgedrag in combinatie met een gebrek aan kennis en ervaring vormt namelijk een belangrijke factor bij het ontstaan van verkeersongevallen onder de schooljeugd.