Gemeente Sluis

`Samen Goed', het Wmo-beleidsplan `Samen Leven' en de structuurvisie `Goed Leven'

De toekomstvisie `Samen Goed', het Wmo-beleidsplan `Samen Leven' en de structuurvisie `Goed Leven'

In het coalitieakkoord `Kaders voor een verantwoorde toekomst' is opgenomen dat er strategische visies moeten worden ontwikkeld waarin is vastgelegd hoe aan de toekomst van de gemeente Sluis zowel in ruimtelijk-economische zin als in sociaal-maatschappelijke zin gestalte moet worden gegeven.

Daarbij dient rekening gehouden te worden met de financiële en demografische werkelijkheid van dit moment. De visies vormen de basis op grond waarvan de komende jaren politieke en integrale keuzes moeten worden gemaakt.

In de toekomstvisie `Samen Goed' worden de bakens uitgezet voor de ontwikkeling van de gemeente, met als reflectiepunt het jaar 2025. Het Wmo-beleidsplan `Samen Leven' en de structuurvisie `Goed Leven' vormen de routeboekjes om de doelen uit de toekomstvisie op respectievelijk sociaal-maatschappelijk en ruimtelijk-economisch terrein te bereiken. Deze visies vormen de `kapstok' waaraan het huidige beleid, nog op te stellen beleid en de uitwerkingen daarvan gehangen kunnen worden.

Het Wmo-beleidsplan vindt zijn basis in artikel 3.1 tot en met 3.4 van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Op grond van dit artikel dient de gemeente een beleidsplan vast te stellen dat richting geeft aan de beslissingen op het gebied van maatschappelijke ondersteuning en op hoofdlijnen het te voeren beleid beschrijft. Het opstellen van een structuurvisie is een verplichting die voortvloeit uit artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Hierin is opgenomen dat ten behoeve van een goede ruimtelijke ordening voor het gehele grondgebied van de gemeente een structuurvisie wordt vastgesteld.

Voordat wij tot vaststelling van de visies overgaan, wordt conform de gemeentelijke inspraakverordening, een inspraakprocedure gevolgd.

In verband met deze procedure liggen de beleidsregels vanaf donderdag 9 juni 2011 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn reactie hieromtrent kenbaar maken bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 27 te 4500 AA Oostburg. Reacties kunnen ook mondeling kenbaar gemaakt worden. Hiervoor kunt u een afspraak maken met:


- Mevrouw M. Reinhoudt van de afdeling Bestuursondersteuning (toekomstvisie) via tel. 0117 - 457 123 of de heer M. Cijsouw via tel. 0117 - 457 300;


- De heer J. Koppert van de afdeling Maatschappelijke & Sociale zaken (Wmo-beleidsplan) via tel. 0117 - 457 147;


- Mevrouw G. Naeije van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed (structuurvisie) via tel. 0117 - 457 242.

Tevens is er op 6 juli 2011 vanaf 19.30 uur een inspraakbijeenkomst in Sociaal Cultureel Centrum Den Hoekzak aan de Langestraat 1 te Oostburg. Tijdens deze bijeenkomst kunnen er zowel mondeling als schriftelijk reacties worden ingediend.

Indien gewenst kunnen kopieën van de visies worden verkregen tegen kostprijs.

Oostburg, 8 juni 2011

Download hier de digitale versies van:

* Toekomstvisie 'Samen Goed';

* Wmo-beleidsplan 'Samen Leven';

* Structuurvisie 'Goed Leven'.

Zie het origineel