Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 09-06-2011

Verduistering

VIANEN Agenten hielden op woensdagavond 8 juni een man aan die een auto had verduisterd, tevens bleek hij te veel te hebben gedronken.

Rond 19.50 uur controleerden agenten een 58-jarige automobilist uit Hoorn (NH) op de Langedijk. De auto van de man stond als verduisterd te boek en tevens bleek dat hij te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Zij namen de auto in beslag.

In het politiebureau bleek dat de verdachte niet over een geldig rijbewijs beschikte. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 455 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Openbare schennis

HOUTEN Een man toonde op woensdagmiddag 8 juni zijn geslachtsdeel aan drie kleine kinderen.

Rond 16.20 uur waren drie kinderen, twee meisjes en een jongen en allen 9 jaar, aan het spelen op een grasveldje tussen de Torenmuur en het bouwterrein van Castellum. Zij staken daar met een houten pallet een slootje over en kwamen daar aan de kant van het bouwterrein.

Terwijl zij daar aan het spelen waren, kwam een man naar hen toe. Hij sprak hen aan en liet hen met zijn gsm spelen. Op een gegeven moment toonde hij hen zijn geslachtsdeel. De kinderen zijn er vervolgens vandoor gegaan en stelden direct hun ouders op de hoogte van het gebeuren. De politie werd gewaarschuwd, maar de agenten troffen de verdachte niet meer in de omgeving aan.

Signalement:

Man met donkere huidskleur, dikke neus en lippen, zwart kroeshaar en donkere pigmentvlekken in zijn gezicht. Hij sprak gebrekkig Nederlands met een mogelijk Engelse tongval. Hij droeg een blauwe ¾ spijkerbroek, grijs T-shirt en zwarte Nike sportschoenen. Hij had een zwart lederen rugzak bij zich en een witte Nokia telefoon.

Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Torenmuur hebben gezien of hem menen te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.