Gemeente Purmerend

Update brand voormalig zwembad De Wilgenhoek

08 juni 2011

Woensdag 8 juni 2011

Update 20.30 uur Het sein Brand Meester is gegeven. De brandweer verwacht nog tot ca. 22.00 uur met nablussen bezig te zijn. Advies om ramen en deuren te sluiten is opgeheven.

Update 20.15 uur De intensiteit van de brand is afgenomen. Er zijn geen vlammen meer zichtbaar. In het pand was een geringe hoeveelheid asbest aanwezig. Buiten het pand en in de verdere omgeving is geen asbest aangetroffen. De verbrandingsdeeltjes die mogelijk neer zijn gedaald bevatten geen asbest. Roetdeeltjes kunnen gewoon worden opgeruimd.

Update 19.30 uur Een meetploeg heeft metingen gedaan naar rook. Er zijn geen concentraties stoffen aangetroffen die gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. Er kunnen roetdeeltjes uit de rook neerkomen. Deze kunnen gewoon worden opgeruimd. Daarna wel goed de handen wassen. Groente en fruit goed wassen voor consumptie. Mensen met een kwetsbare gezondheid (COPD) worden geadviseerd om bij klachten contact op te nemen met de huisartsenpost.

De avondvierdaagse is van de brand af omgeleid via de Volgerweg. De brandweer verwacht nog tot middernacht bezig te zijn met bluswerkzaamheden.

19.00 uur

De rook trekt over de wijk Overwhere en Kwadijk.

Bewoners wordt geadviseerd uit voorzorg ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.