Gemeente Delfzijl

Feestelijke start met Delfzijlster reclamerotondes

Op donderdag 9 juni zal de eerste reclamerotonde in Delfzijl om 13.30 uur officieel worden geopend door wethouder Mahmut Kaptan.

De rotonde aan de Jachtlaan is de eerste van acht rotondes die van reclame is voorzien. De gemeente heeft het groenonderhoud van rotondes uitbesteed aan RotondeReclame.nl. De volgende bedrijven hebben vooralsnog voor een jaar een rotonde voor hun rekening genomen: Eemshotel, Installatiebedrijf Joh. Kuiper, J. Doornbos Suzuki dealer, Koop Straalbedrijf, Joffrey's Rijopleidingen, R. Steenbergen C1000, Witte Woning Makelaars, Stichting Parkdiensten Eemshaven, Drogisterij La Santé en Peter Bakker.

RotondeReclame mag onder voorwaarden - zoals borgen verkeersveiligheid, soorten reclame, representatie - reclame plaatsen op de acht rotondes in de gemeente Delfzijl. ReclameRontonde.nl ontvangt de reclameopbrengsten en als tegenprestatie beheert en onderhoudt zij het groen. Dit levert de gemeente een bezuiniging van 12.000 euro per jaar op en is onderdeel van de bezuinigingen 2011 - 2015.