International Seminar on Organised Crime and Cannabis

Persbericht van VTS Politie Nederland

De tijd van de hippies met groene vingers ligt ver achter ons. De productie en handel van cannabis is in handen gekomen van criminele organisaties. Organisaties die geweld, liquidaties, afpersing en corruptie niet schuwen. De criminele wereld achter de joint is verworden tot miljardenindustrie binnen Europa.

Onder de noemer 'Crime and Cannabis' ontvangen België en Nederland 8 & 9 juni 2010 ruim 200 vertegenwoordigers van politie en justitie uit meer dan 20 Europese landen in Amsterdam. Deze internationale bijeenkomst staat in het teken van verbinden, informatie delen en best practices uitwisselen over de aanpak van de georganiseerde hennepteelt.

De tweedaagse wordt ingeleid door minister Opstelten van Veiligheid en Justitie. Vervolgens informeren vooraanstaande sprekers de deelnemers over de aard, omvang en de ernst van de georganiseerde hennepteelt in Europa. De tweede dag volgen de deelnemers workshops over innovatieve en succesvolle bestrijdingstrategieën vanuit verschillende invalshoeken en landen.




Razende Robot Reporter