Vrije Universiteit Amsterdam

PERSBERICHT

1 juni 2011

VU en PThU presenteren bacheloropleiding Theologie De Vrije Universiteit Amsterdam en de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) bieden vanaf 1 september gezamenlijk de bacheloropleiding Theologie aan in Amsterdam. Zij nemen beide de helft van het onderwijs voor hun rekening.

Donderdag 9 juni kunnen geĂŻnteresseerde aankomend studenten kennis maken met de gezamenlijke bacheloropleiding. Twee interessante proefcolleges, studie-informatie en daarna met studenten de stad in. Dat is het programma van de voorlichtingsmiddag voor 6 vwo'ers en andere studiekiezers. Kerkhistoricus Gert van Klinken (PThU) en godsdienstpsychologe Joke van Saane (VU) verzorgen beiden een proefcollege. Deze voorlichtingsbijeenkomst is een uitgelezen kans om kennis te maken met docenten, studieadviseurs en studenten van de nieuwe bachelor Theologie.

De PThU verhuist naar de Vrije Universiteit Amsterdam en de Rijksuniversiteit Groningen. De huidige vestigingen in Utrecht, Kampen en Leiden gaan dicht in 2012.

De voorlichtingsmiddag vindt donderdag 9 juni plaats van 13.30 tot 17.00 uur aan de VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam. Meer informatie en aanmelden: www.godgeleerdheid.vu.nl en www.geloofisoveral.nl.