Gemeente Waddinxveen


Vind een baan of opleiding op de toekomstdag!

Jongeren tot 28 jaar kunnen op donderdag 9 juni actief werken aan hun toekomst: solliciteren op een baan, inschrijven voor een opleiding, een beroepskeuzetest doen of een stage of leerwerkbaan vinden. De toekomstdag wordt georganiseerd door de gemeenten uit de regio Midden-Holland, het UWV Werkplein, de vereniging van zeventien samenwerkende kenniscentra COLO en ROC ID College. De toekomstdag wordt van 10.00 tot 14.00 uur gehouden in wijkcentrum Le Patapouf, Kolkmanstraat 1-3 te Gouda. Om 12.00 uur bezoekt Marion Suijker, wethouder Onderwijs en Sociale Zaken de dag en voert gesprekken met jongeren.

Jongeren zijn welkom
Alle jongeren tot 28 jaar die nog geen baan hebben en nog niet ingeschreven staan bij een onderwijsinstelling, zijn van harte welkom op de toekomstdag in Gouda. Doel is dat elke jongere aan het einde van de dag een afspraak heeft voor een sollicitatiegesprek, zich ingeschreven heeft voor een opleiding of een stage of leerwerkbaan gevonden heeft.

Het UWV is aanwezig met een groot aantal vacatures en de Kamer van Koophandel geeft adviezen over het zelf starten van een onderneming. Als jongeren een leuke baan tegenkomen, kunnen ze meteen een afspraak maken voor een sollicitatiegesprek. Jongeren die verder willen leren kunnen bij de stands van ROC ID College, ROC Zadkine, ROC Albeda, ROC Leiden en AOC Wellant informatie krijgen over vervolgopleidingen en studeren in het mbo en zich bovendien meteen inschrijven voor een opleiding.

Een beter beroepsbeeld
Jongeren die nog niet precies weten wat ze willen doen, kunnen zich oriënteren op sectoren waarin veel werkgelegenheid is. Het COLO geeft concrete informatie over het vinden van een leerwerkbaan of stageplaats en geeft adviezen over opleidingen met een grote kans op werk. Daarnaast kunnen de jongeren beroepskeuzetesten doen en op de website www.kiesjouwtoekomst.nl informatie vinden over leren en werken.

De dag wordt georganiseerd in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid en het programma School-Ex. In deze projecten hebben de gemeenten in de regio Midden-Holland, het UWV Werkbedrijf, werkgevers en de ROC ID College de handen ineen geslagen. Hun streven is de jeugdwerkloosheid terug te dringen en jongeren te stimuleren hun talenten te ontwikkelen. Immers, in de toekomst zijn deze jongeren, zeker gelet op de vergrijzing en verwachte personeelstekorten, hard nodig op de arbeidsmarkt.
Â