Gemeente Echt-Susteren


Start Julianatunnel

Â

Donderdag 9 juni vindt bij de Julianatunnel in Susteren het startmoment voor de renovatiewerkzaamheden van de tunnel plaats. In het bijzijn van een select gezelschap, waaronder afgevaardigden van de gemeente Echt-Susteren, ProRail en aannemer Balm, wordt het bouwbord onthuld. Hiermee wil men definitief de start aankondigen van de renovatiewerkzaamheden, waarmee aannemer Balm reeds is gestart.

De gemeente heeft in een vroeg stadium, in samenwerking met de dorpsraad Susteren, de fietsersbond, het WMO platform, de politie, basisschool âIn ât Parkâ en bewoners van de Heidestraat de inrichtingeisen voor de Julianatunnel opgesteld. De werkgroep zal ook bij de uitvoering van de werkzaamheden aan de Julianatunnel intensief betrokken worden.

De werkzaamheden

Er worden verschillende werkzaamheden aan de Julianatunnel uitgevoerd. In de tunnel vindt herstel van het betonwerk plaats. De afwateringsroosters aan weerszijden van het wegdek worden hersteld. Het stalen hekwerk rondom de tunnel wordt gerepareerd, evenals de betonnen trappen. Het metselwerk in de tunnel wordt gereinigd en er wordt een coating voorzien van anti-graffiti aangebracht. Het betonnen wegdek wordt vervangen voor een asfaltwegdek met twee fietsstroken. Op de tunnel worden kabelwerkzaamheden uitgevoerd. Er worden nieuwe kabelgoten aangebracht. De vides en borstweringen worden gerepareerd en de houten dakconstructie van het pompgebouw wordt hersteld. Al deze werkzaamheden zullen zo veel mogelijk gelijktijdig worden uitgevoerd.

Sluiting van de tunnel
De renovatiewerkzaamheden zullen circa 20 weken in beslag nemen. Gedurende een periode van vier maanden is de tunnel dicht voor gemotoriseerd verkeer en zal het verkeer omgeleid worden met behulp van bewegwijzeringsborden. Fietsers en voetgangers kunnen, uitgezonderd van enkele korte periodes, gebruik blijven maken van een deel van de tunnel. Begin november verwacht de aannemer de renovatiewerkzaamheden aan de Julianatunnel af te ronden.

Te downloaden:

* Samenvatting informatiebijeenkomst Julianatunnel Susteren.pdf