Gemeente Westvoorne


Informatieavond strandhuisjes Rockanje op 9 juni 2011

Op donderdag 9 juni om 19.30 uur organiseert gemeente Westvoorne een informatieavond in Cultureel Centrum De Man, Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Op de informatieavond presenteren de drie projectontwikkelaars de mogelijkheden over de vakantiehuisjes op het strand van Rockanje.

Graag geven we alvast een aantal uitgangspunten:
* De bouw van 77 strandhuisjes is een particulier initiatief. Drie projectontwikkelaars zullen hun plannen nog presenteren. Hierin moet door het college nog een keuze worden gemaakt.
* De strandhuisjes worden alleen toegestaan aan de duinvoet tussen de Eerste en Tweede Slag.

* De verhuur is in het zomerseizoen en voor kortdurend toeristisch verblijf.

* Na het zomerseizoen worden de huisjes verwijderd, inclusief fundering. Dit betekent dat na het zomerseizoen alleen het toegangspad zichtbaar is.

* De nutsvoorzieningen van de huisjes en het toegangspad worden door de projectontwikkelaar aangelegd en betaald. Er zijn hierbij geen kosten voor de gemeenschap.

* Het beheer, het onderhoud en toezicht komt geheel ten laste van de exploitant. Er zijn hierbij geen kosten voor de gemeenschap. De gemeente ontvangt wel inkomsten in de vorm van erfpacht.
* De strandovergang vanuit de Van Itersoncamping blijft vrij en is er voldoende afstand tot de strandpaviljoens en de strandpleinen.
* Het strand is en blijft vrij van autoâs. Parkeervoorzieningen voor gasten van strandhuisjes moeten op een andere locatie worden gezocht. De ontwikkelaar maakt hiervoor een voorstel.
* Voor het oprichten van de strandhuisjes moet een Natuurbeschermingswetvergunning worden aangevraagd door de ontwikkelaar. De provincie toetst het effect van de huisjes op de natuur.

* De veiligheid toetst Waterschap Hollandse Delta volgens de Waterwet.

Inmiddels is gemeente Westvoorne in gesprek met Actiecomité Strandhuizen Nee.
Wilt u meer informatie? U bent van harte welkom op de informatieavond.