Koninklijke Ahrend NV


Ahrend-collegas beklimmen Alpe dHuez voor kankerbestrijding

Nederland 05-05-2011

Amsterdam, 5 mei 2011 -- De organisatie Alpe dHuZes zet zich in voor het bijeenbrengen van geld voor onderzoek naar preventie en bestrijding van kanker. Mensen die per fiets de Alpe dHuez, berucht van de Tour de France, beklimmen, brengen op die manier geld bijeen. In 2010 was dat maar liefst 13 miljoen euro.

Foto's - Klik hier voor meer afbeeldingen

Marco Teeuwen van Ahrend, die in 2010 de Alpe dHuez drie maal bedwong, probeert in juni 2011 zijn prestatie te overtreffen door dezelfde berg nu vier maal te beklimmen. Hij heeft tevens drie collegas over de streep getrokken om deel te nemen aan de actie. Op 9 juni 2011 nemen daarom - naast Marco - Monique Pinckaers, Hans Cuvelier en David Delinchamp deel aan de zware beklimming per racefiets of mountainbike.

Marco Teeuwen: In 2010 hebben bijna 3.000 mensen de Alpe d'Huez meerdere malen per fiets beklommen. Mij is het gelukt drie maal boven te komen. Geweldige mensen hebben zich het hele jaar ingezet om zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te brengen.

Directe aanleiding voor de Ahrend-collegas om op de fiets te stappen was het overlijden van hun 47-jarige collega Ronald in september 2010. Ronald gaat met ons de berg op, verwoordt Monique de gevoelens van haar teamgenoten. Ronald was even oud als ik en nog niet klaar met leven, voegt Hans Cuveliers toe. Ook David Delinchamp maakt de ziekte in zijn omgeving van dichtbij mee.

Op zijn rouwkaart liet Ronald zetten: Geniet. Want het leven kan zo kort zijn. Op de kleding die onze werkgever beschikbaar stelt, staat dan ook het woord Geniet op voor- en achterzijde.

Marco Teeuwen gaat voorop in de strijd tegen kanker. Ook in 2011 zullen wij ons inzetten voor KWF Kankerbestrijding. Voor onderzoek blijft heel veel geld nodig. Iedereen kent wel iemand in zijn of haar directe omgeving die tegen deze vreselijke ziekte vecht of misschien, erger nog, de strijd heeft verloren. Daar moeten we met z'n allen tegen blijven knokken!

Alle deelnemers aan de actie staan op de website www.opgevenisgeenoptie.nl onder deelnemers.

Over de actie Alpe d'HuZes
Alpe d'HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Alpe d'HuZes hanteert een strikt anti-strijkstokbeleid. Dat wil zeggen dat de organisatie garandeert dat al het ingezamelde geld daadwerkelijk ten goede komt aan het onderzoek naar de bestrijding en preventie van kanker. AlpedHuzes begon in 2006 met 66 deelnemers die samen 300.000 euro bijeenbrachten. In 2010 was het aantal deelnemers gegroeid tot bijna 3.000 en was het bijeengefietste bedrag ruim 13 miljoen euro.

Meer informatie
Remon van Rijn, Perswoordvoerder Koninklijke Ahrend N.V. Telefoon +31 (0)6 12 68 44 23, e-mail rvrijn@ahrend.com

Aanbevolen websites
www.opgevenisgeenoptie.nl
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/marcoteeuwen/marco-teeuw en
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/moniquepinckaers/monique
-pinckaers
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/johannescuvelier/johanne s-cuvelier
http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/daviddelichamp/david-del ichamp