Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 08-06-2011

Bij inbraak onder meer zadels en hoofdstellen gestolen

HOUTEN In de nacht van zondag 5 op maandag 6 juni vond een inbraak plaats in een agrarisch bedrijf aan de Heemsteedseweg.

Dieven zagen kans om paardrijzadels en hoofdstellen te stelen. Bovendien werden twee vrij nieuwe kinderfietsen en tuingereedschap buitgemaakt. Uit onderzoek bleek, dat er bij het naastgelegen bedrijf ook een inbraak had plaatsgevonden. Daar werden twee compressoren en een vrij grote hoeveelheid brandstof gestolen. De politie roept een ieder op die informatie heeft over deze inbraak dit te melden via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Zoon dreigt met mes

HOUTEN Een man weigerde op dinsdagavond 7 juni zijn ouderlijke woning te verlaten. Hij werd even later aangehouden.

Rond middernacht kreeg de politie de melding dat een zoon in Houten Zuid-West de woning van zijn bejaarde moeder weigerde te verlaten. Hij zou verslaafd zijn en mogelijk voor problemen gaan zorgen. Agenten gingen ter plaatse en spraken met de moeder. Daarbij bleek dat haar 44-jarige zoon (woonplaats wordt niet gegeven) op bezoek was gekomen, maar de woning niet meer had willen verlaten. Hij was door andere familieleden vervolgens de woning uitgezet, maar daarbij had hij hen met een mes bedreigd.

De agenten troffen de verdachte in een auto voor de woning aan. Zij hielden hem aan. In de auto zagen de agenten een aantal injectiespuiten en een kleine hoeveelheid drugs liggen. Deze spullen werden in beslag genomen. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.