En de bier en gastronomie award 2011 gaat naar...?
Persbericht van Stichting Dranken Nederland
Masterclass nieuw onderdeel van de wedstrijd
Diverse onderzoeken, zoals het Nationaal Bieronderzoek 2010, tonen aan
dat het drinken van bier bij de maaltijd toeneemt. De consument staat
open voor nieuwe bierervaringen. Bier blijkt een ideale tafelpartner,
dankzij het brede palet aan typische smaken, dat unieke combinaties
mogelijk maakt.
Het Biergenootschap der Lage Landen ondersteunt deze ontwikkeling door
het uitreiken van de Bier & Gastronomie Award. Restaurants, waar bier
en spijs combinaties hoog in het vaandel, staan kunnen meedingen naar
deze prestigieuze erkenning, die dit jaar voor de vierde keer wordt
uitgereikt. Een Masterclass maakt deel uit van de selectieprocedure.
Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de
Nederlandse en Belgische Bierwereld, dat zich inzet voor de promotie
van bier. Het combineert de Nederlandse Bierbekendheid met de Belgische
Biercultuur. Eén van de exponenten is het promoten van bier als
begeleidende drank bij de maaltijd. De wedstrijd om de Bier &
Gastronomie Award wordt ondersteund door Nederlandse Brouwers te Den
Haag.
Bier&Gastronomie Award 2011
Tijdens de Horecava 2011 ontving Restaurant de Hofkaemer uit Bergeijk
de Bier& Gastronomie Award 2011. Eerder al zijn er Awards uitgereikt
aan Proeverij Caruso in Roosendaal en aan Restaurant Lieve in
Amsterdam.
Om in aanmerking te komen voor de Bier&Gastronomie Award moeten
restaurants beschikken over:
- Een menukaart, waar bij de gerechten een suggestie wordt gedaan voor
een bijpassend bier;
- Goede kennis over bier om een gedegen advies te kunnen uitbrengen
over de bierkeuze bij een gerecht;
- Kennis over welk glas het meeste recht doet aan het soort bier;
- Een breed assortiment aan bieren.
Inschrijving
De inschrijving om mee te dingen naar de Award 2012 staat nu open.
Geïnteresseerde restaurants kunnen zich inschrijven door een mail met
adresgegevens te sturen naar BenG@bierburo.nl vóór 1 juli a.s.
Masterclass
Deelnemers worden medio september uitgenodigd voor een Masterclass.
Tijdens deze instructieve bijeenkomst, geleidt door een deskundige
topkok en smaakexpert, zal naast
wederzijdse informatie overdracht ook een schriftelijke test worden
afgenomen. Uitslag van de test en eerste selectie zal resulteren in een
jurybezoek aan een vijftal deelnemers.
*
Razende Robot Reporter