Gemeente Achtkarspelen


Koorleden gezocht voor heropening gemeentehuis Achtkarspelen

Op 8, 9 en 10 juni vindt de officiële heropening plaats van het gemeentehuis in Buitenpost. De gemeente is voor deze heropening op zoek naar 25 koorleden, woonachtig in Achtkarspelen, om te zingen in het muziekstuk `It hûs foar demokrasy', geschreven door Gerrit Breteler.

Donderdag 31 maart vinden vanaf 17.00 uur de kooraudities plaats in muziekschool De Wâldsang, De Ring 1a in Buitenpost. Tijdens de audities is zingen vanaf papier een pré en voorzingen mag uit het hoofd. De koorleden zingen op 8, 9 en 10 juni mee in een zestal voorstellingen (2 voorstellingen per dag). De koorleden repeteren vanaf 1 april tot aan de voorstellingen elke vrijdagavond van 17.30 tot 19.30 uur in muziekschool De Wâldsang.
Belangstellenden kunnen zich opgeven via
proper@muziekschooldewaldsang.nl o.v.v. `projectkoor it hûs foar demokrasy'. Voor inhoudelijke vragen kan contact opgenomen worden met Clara Rullmann, tel. 06 29 09 80 48.
Alle inwoners van Achtkarspelen kunnen zich binnenkort opgeven om een van de voorstellingen bij te wonen. Binnenkort wordt hierover meer bekend gemaakt.

Op dinsdag 25 mei 2010 heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan het officiële startsein geven voor de uitbreiding en revitalisatie van het gemeentehuis in Buitenpost. De werkzaamheden zijn uiteindelijk binnen een jaar afgerond. Door de uitbreiding en revitalisatie voldoet het gemeentehuis aan de eisen van de brandveiligheid en wordt de veiligheid van de medewerkers gegarandeerd. Ook is er een fysieke invulling aan het KCC (Klant Contact Centrum) gegeven, wat weer aansluit bij de verbetering van de dienstverlening van de gemeente.