Gemeente Dalfsen

Open dag duurzame demowoningen 4 juni

16-05-2011

Inwoners zetten deuren open voor publiek
Poster demowoningen open dag 4 juni 2011

Dalfsen - Op zaterdag 4 juni openen de 9 duurzame demowoningen in de gemeente Dalfsen voor de tweede keer de deuren voor het publiek. De eerste open dag, op 26 maart 2011, is succesvol verlopen. Om iedereen nog voor de zomervakantie de kans te geven om duurzame inspiratie op te doen wordt op 4 juni de tweede open dag gehouden.

In de demowoningen zijn onder andere warmtepompen, zonnepanelen, houtkachels, duurzame materialen en goed geïsoleerde vloeren, gevels en daken te zien. Iedere bewoner heeft volgens eigen wens en inzicht zijn of haar woning duurzamer gemaakt. De bewoners van de woningen ontvangen de bezoekers met een hapje en een drankje en zijn uiteraard bereid vragen te beantwoorden.

Veel bewoners van de duurzame demowoningen hebben deelgenomen aan Duurzaam (T)huis. Met Duurzaam (T)huis wordt de bewoner begeleidt in het verduurzamen van de eigen woning. De gemeente geeft standaard EUR 150,- subsidie op het energiebesparingsadvies. Ook kunnen bewoners voor uitvoering van energiebesparende maatregelen nog steeds de duurzaamheidslening aanvragen.

In 2011 worden in totaal 3 Open Dagen gehouden, waarbij geïnteresseerden de duurzame demowoningen kunnen bezoeken. De laatste Open Dag van 2011 is op zaterdag 1 oktober.

Voor meer informatie en adressen van deelnemers kunt u hier terecht.
* Alle informatie over het project: www.duurzaamthuisdalfsen.nl

Terug