Politie Groningen

Zaterdag 4 juni 2011

Provincie Groningen , 04-06-2011

Politie rolt hennepkwekerij op in Leens

LEENS De politie heeft op woensdag 11 mei jl. in woning aan de Westerlaagte in Leens een hennepkwekerij opgerold. De politie stelde een onderzoek in na een anonieme melding. Zij troffen in de woning een professionele kwekerij aan met 383 hennepplanten. De kwekerij werd opgeruimd en vernietigd. Ook werd vastgesteld dat de stroom illegaal werd afgetapt. De 25-jarige bewoner en een21-jarige vrouw uit Groningen werden aangehouden. Zij moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden beiden weer gaan. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief trekt grote broek aan

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag een 20-jarige man uit Gouda aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een warenhuis in de Herestraat betrapten de man bij de diefstal van dure merkbroek. Bij de komst van de politie bleek dat de winkeldiefstal iets gecompliceerder in elkaar stak. Na onderzoek bleek dat de man een broek keurig had afgerekend bij de kassa. Hij had de broek aan een kennis meegegeven. De 20-jarige man was met het bonnetje en het tasje van de zaak teruggelopen naar de kledingafdeling. Daar pakte hij eenzelfde broek en stopte deze in het tasje. Toen hij de winkel wilde verlaten werd hij tegengehouden door de winkelbeveiliging. Hij trok een grote broek aan en hield bij hoog en laag vol dat hij de broek eerlijk had afgerekend. Aan de hand van de gegevens van het kassabonnetje liep de Gouwenaar tegen de lamp. Hij werd overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De gestolen broek bleef achter in het warenhuis. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg een toegangsverbod voor de duur van één jaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige Groninger aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 30-jarige vriendin in een woning in de Korrewegwijk in het gezicht te hebben geslagen. Na de mishandeling kon de verdachte snel worden aangehouden door de politie. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Zij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De man werd ingesloten voor nader onderzoek. Het huiselijk geweld traject is opgestart.

Wanbetalers aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN - De parketpolitie heeft vrijdagavond twee wanbetalers aangehouden. In een woning aan de Amkemaheerd in Groningen werd een 27-jarige man aangehouden. Hij had nog voor ruim 2400 euro aan boetes en/of 38 dagen gevangenisstraf openstaan. In een woning aan de Belgiëlaan in Stadskanaal weigerde een 46-jarige Kanaalster de deur open te doen voor de parketpolitie. Toen hij ondanks meerdere waarschuwingen zijn deur niet opende, deed de parketpolitie dit voor hem. De bewoner had nog voor ruim 1200 euro aan boetes en/of 20 dagen gevangenisstraf openstaan. Omdat beide mannen de boetes niet konden betalen werd zij ingesloten. Mocht men openstaande boetes willen betalen kan dit gedurende de opstellingsuren op alle basiseenheden van de regiopolitie Groningen. Mocht men vragen hebben over openstaande boetes kan men contact opnemen met de Parketpolitie op nummer 050-3166681.

Zonderlinge man aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagnacht een 33-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een zonderlinge man die stennis schopte voor een woning aan de Van Ruusbroecklaan in Hoogezand. Een 25-jarige bewoner vertelde agenten dat een onbekende man zonder aanleiding een gat in de deur van zijn woning had geschopt. Toen de bewoner de man aansprak op zijn gedrag had de amokmaker de bewoner tegen zijn benen geschopt. Als klap op de vuurpijl smeet de 33-jarige Hoogezandster een lading kiezelstenen tegen een balkondeur. Op basis van een signalement konden agenten de verdachte in de omgeving aanhouden. Hij moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. De bewoner deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Drie maal op de bon voor baldadigheid

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht drie baldadige stappers op de bon geslingerd voor baldadigheid. Agenten zagen tijdens hun surveillance dat het trio zich op diverse locaties in de Stad baldadig gedroegen.


- Tussen Beide Markten zagen agenten dat een 24-jarige man uit Rottevalle tegen een lege drankfles trapte. Deze sloeg kapot tegen de rug van een omstander. Deze raakte hierdoor niet gewond. Toen de Fries door agenten werd aangesproken bleek hij onder invloed van alcohol.


- Op het Boterdiep zagen agenten hoe een 26-jarige man uit Groningen tegen gestalde fietsen trapte. Hij had geen excuus voor zijn gedrag.


- Op de Vismarkt kreeg een 20-jarige Delftenaar een proces-verbaal voor het lopen over een fiets.

De drie verdachten moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij met een bekeuring op zak weer gaan.

Negen bekeuringen bij brom- snorfietscontroles

GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond en nacht in Groningen een brom- snorfietscontrole gehouden. In de omgeving van de Beneluxweg, Veenweg, Stadsweg en het Heerdenpad werden brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er zijn negen bekeuringen uitgeschreven voor o.a. 2x overschrijding max. snelheid; 2x rijden zonder rijbewijs; 1x onverzekerd rijden; 1x Quad op het fietspad; 1x niet hands free bellen; 2x onder invloed van alcohol 395 ugl (0,9 promille)/ 195 ugl (0,4 promille)

Brabander na mishandeling aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden voor mishandeling. In de Peperstraat zag een 24-jarige Stadjer hoe de Tilburger tegen zijn fiets urineerde. Toen hij hem hierover aansprak sloeg de Brabander hem vol in zijn gezicht. Het slachtoffer moest met een kapotte lip en een gebroken tand naar het ziekenhuis. De geweldpleger moest mee naar het politiebureau en werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 42-jarige snorfietser uit Groningen werd vrijdagnacht in de Muurstraat in Groningen door de politie aangehouden. Surveillerende agenten zagen de snorfietser met opvallend rijgedrag langsrijden, waarop ze hem aan de kant zetten. Controle wees uit dat de snorfietser onder invloed van alcohol was. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bleek dat de bestuurder 950 ugl (2,15 promille) alcohol in zijn bloed had. Omdat het niet vertrouwd was om de alcoholrijder te laten gaan werd hij ter ontnuchtering ingesloten De politie maakt proces-verbaal
op.

Trio met inbrekersgereedschap aangehouden

GRONINGEN - De politie zaterdagmorgen drie knapen ( 16 (2x) en 17 jaar) uit Zuidhorn en Aduard aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat het trio zich in het Noorderplantsoen verdacht gedroegen. Toen agenten de knapen wilden aanspreken gingen zij er rennend vandoor. Na een korte achtervolging konden dienders het trio in de Leeuwarderstraat in kraag vatten. In een rugzak van de 16-jarige knaap uit Zuidhorn werd inbrekersgereedschappen aangetroffen. Bij de achtervolging had de 17-jarige knaap uit Aduard een mes weggegooid. Hierop zijn de jongens aangehouden. Omdat na onderzoek bleek dat van inbraak geen sprake was konden zij met een bekeuring voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig en verboden wapenbezit weer gaan. De spullen werden in beslaggenomen.

Alcoholrijders aangehouden

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond en -nacht twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Op verschillende locaties in Groningen werden alcoholcontroles uitgevoerd. Een aantal situaties waarin onder invloed is gereden:

Wildervank, Landbouwstraat: Vrijdagavond werd een 46-jarige man uit Wildervank aangehouden. Bij controle bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Het bleek dat hij ruim 485 ugl (1,1 promille) alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 5 uur weer gaan.

Stadskanaal, Azielaan: Vrijdagnacht liep een 43-jarige automobiliste uit Stadskanaal tegen de lamp. Bij controle bleek dat ook zij teveel alcohol op had. Op het politiebureau bleek dat hij ruim 470 ugl (1,05promille) alcohol in haar bloed had. Na verhoor kon hij met een rijverbod van 4 uur weer gaan.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie vrijdag 3 juni op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 2062, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 96 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Stadskanaal, Semsstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 1024, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 785, aantal overtredingen: 231, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Farmsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2556, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.