Politie Drenthe

Zaterdag 4 juni 2011

Provincie Drenthe, 04-06-2011

Onderzoek duikincident Tynaarlo afgesloten

TYNAARLO De politie heeft het onderzoek naar dood van een 66-jarige duiker uit Hoogezand afgerond. De man was woensdagavond aan het duiken in een meer aan de Zuidlaarderweg. Hij is door verdrinking om het leven gekomen. Er is geen sprake van verwijtbaar gedrag.

Motorrijder gewond

NIEUW WEERDINGE Een 18-jarige jongen uit Doetinchem is vrijdagmiddag gewond geraakt op de Pottendijk. De motorrijder is door nog onbekende oorzaak met zijn motor onderuit gegaan. De man was kort na het ongeval nauwelijks aanspreekbaar. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Emmen gebracht.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 22-jarige zus uit Assen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

VEENOORD Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 33-jarige zus uit Veenoord. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Joyrider zonder rijbewijs veroorzaakt ongeval

RUINEN Agenten hebben vrijdagmiddag een 17-jarige jongen uit Tuinen aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. De jongeman wilde vanaf de Westerstraat de Brink oprijden. Hij verklaarde dat hij te hard reed en mogelijk de koppeling intrapte in plaats van de rem. Een aanrijding met een 49-jarige vrouw uit Ruinen, die van rechts kwam, was het gevolg. De jongen bleek niet in het bezit van een rijbewijs en had de auto meegenomen zonder toestemming van zijn vader. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Niemand raakte gewond.

Brand in schuur

ZUIDWOLDE Vrijdagmiddag is een schuur aan de Ommerweg in Zuidwolde volledig verwoest door een brand. Er raakte niemand gewond. Volgens de eerste melding waren er kippen in de schuur aanwezig, maar dit bleek niet het geval. Zoals het nu lijkt is een aggregaat die in de schuur stond, in brand gevlogen. De schuur is volledig verwoest. Rond 15.30 uur werd het sein brand meester gegeven.

Fietser gewond na aanrijding

TIENDEVEEN Een 16-jarig meisje uit Tiendeveen raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Berkenweg. Ze was kranten aan het rondbrengen. Bij het verlaten van de oprit bij een woning aan de Berkenweg zag ze een auto over het hoofd. De auto, die uit de richting van Hoogeveen kwam, werd bestuurd door een 52-jarige vrouw Tiendeveen. De fietser is voor controle naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De auto en fiets raakten beschadigd.

Brand in woning

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft brand gewoed in een hoekwoning aan de Stelling. De 60-jarige bewoonster wist op tijd het pand te verlaten. Haar kat is bij de brand om het leven gekomen. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen. In de woning was sprake van veel rookontwikkeling.

Man aangehouden wegens vernieling

KLAZIENAVEEN De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden in Klazienaveen. De man zou kort daarvoor vernielingen hebben gepleegd bij een woning aan het Van Echtenskanaal NZ in Klazienaveen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden wegens diefstal fietsen

ASSEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag twee jongens aangehouden op de Collardslaan op verdenking van diefstal van meerdere fietsen. Het gaat om een 23-jarige en 19-jarige jongen uit Assen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. De politie kon de mannen op heterdaad betrappen dankzij een tip van een getuige.

Snorfietser onder invloed

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 17-jarige snorfietser aangehouden aan de Kromme Elleboog. De jongeman reed op de snorfiets zonder rijbewijs. Bovendien blies hij op het bureau 340 ugl. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rietgedekte boerderij uitgebrand

In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand uitgebroken bij een woning aan de Hagenend in Anderen. De woning is volledig uitgebrand. Ook de naastgelegen woning heeft schade opgelopen. De brandweer wist te voorkomen dat ook dit pand volledig werd verwoest. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Man aangehouden wegens mishandeling

ASSEN Vrijdagavond is een 21-jarige man uit Assen aangehouden wegens mishandeling van een 16-jarige jongen uit Assen. Kort daarvoor zou er een ruzie zijn geweest aan de Brinkstraat tussen een groepje jongeren. De politie onderzoekt wat zich daar precies heeft afgespeeld. De verdachte is ingesloten voor verhoor.