KRO

KRO Detectives: nieuwe serie Wallander

Uitzenddatum: 04/06/2011

Op zaterdag 4 juni start de KRO (22:35 uur Nederland 2) met de tweede serie van de Zweedse detective Wallander in dertien delen. Inspecteur Kurt Wallander (gespeeld door Krister Henriksson) is een melancholische, soms wat cynische politie-inspecteur in het Zweedse Ystad met een voorliefde voor Italiaanse opera´s. Wallander heeft zijn levensdroom gerealiseerd. Hij heeft een huis aan zee gekocht, waar hij lange wandelingen met zijn trouwe labrador Jussi maakt. Kurt heeft zich al heel lang niet meer zo tevreden en evenwichtig gevoeld.
Naast zijn vaste medewerkers Svartman, Nyberg en Martinsson worden nieuwe personages geïntroduceerd. Zo is Katarine Ahlsell de bijzonder aantrekkelijke officier van justitie waar Kurt veel mee te maken krijgt. En het team wordt versterkt met Pontus en Isabelle twee jonge, soms wat onbesuisde, nieuwe agenten.
Deze Wallanderis de tweede Zweedse televisieserie. De verhalen van deze serie zijn geïnspireerd op de personages uit detective-romans van Henning Mankel.

Zaterdag 4 juni 22:35 uur Ned 2 KRO Detectives Wallander 1. WRAAK Plotseling wordt de rust in het idyllische Ystad verbroken door een krachtige explosie. Ystads enige transformatorstation is in de lucht gevlogen. Vlak daarna worden er ook enkele mensen vermoord. Het leger wordt ingeschakeld en de noodtoestand wordt uitgeroepen in de kleine stad. Het begint op een oorlogsgebied te lijken. Is het sabotage of een terroristische aanslag? De chaos is compleet, en met de media op zijn hielen tast Wallander volledig in het duister voor wat betreft de daders.

Zaterdag 11 juni 22:35 uur Ned 2 KRO Detectives Wallander 2. DE SCHULD De zesjarige Albin Landberg verdwijnt spoorloos van zijn school en heel Ystad is betrokken bij de steeds wanhopigere zoektocht van de familie naar de jongen. Het spoor leidt Kurt Wallander en zijn collega's al snel naar een veroordeelde pedofiel. Deze is onlangs vrijgekomen nadat hij zijn straf heeft uitgezeten. Maar ook het personeel van Albins school, de familie van de jongen en anderen in zijn omgeving worden verhoord in verband met het onderzoek naar de verdwijning. De verbanden die tot de misdaad hebben geleid blijken veel gecompliceerder te zijn dan de politie in Ystad zich ooit had kunnen voorstellen.

Zaterdag 18 juni 22:35 uur Ned 2 KRO Detectives Wallander 3. DE KOERIER Een motorrijder wordt vermoord en de politie vindt sporen die naar de plaatselijke motorclub leiden. Het blijkt dat de club gebruikmaakt van roekeloze motorkoeriers om drugs over de Öresundbrug te smokkelen. Als alles erop wijst dat het slachtoffer hierbij betrokken was, begrijpt Kurt Wallander dat er krachten in de samenleving zijn die de drugsmarkt in de regio willen overnemen. Pas als zijn collega Isabelle het slachtoffer wordt van een niets ontziende overval in haar woning begrijpt hij hoe ver de bende wil gaan om het gestelde doel te bereiken.

KRO Detectives Wallander serie 2 (13 afleveringen) vanaf zaterdag 4 juni 2011 rond 22:35 uur op Nederland 2.


Noot voor redacties
Website

www.kro.nl/detectives

Meer informatie

Voor persvragen/ interviewverzoeken:

Noot voor redacties

E: bernard.steenhuis@kro.nl
T: 035-6713432