KNHS

Nederland als vierde van start in Sankt Gallen
2 juni 2011


SANKT GALLEN (KNHS) - Bondscoach Rob Ehrens heeft voor Nederland, net als vorige week in Rome, de vierde startpositie geloot in de FEI Top League wedstrijd, die morgen in het Zwitserse Sankt Gallen wordt verreden. "Over goede voortekens gesproken! Ik teken er direct voor als we net als in Rome ook in Sankt Gallen de landenwedstrijd winnend weten af te sluiten.

Mijn doelstelling was om na Sankt Gallen op twintig punten te staan en we staan nu op 13.5 punten. Dat houdt in dat we minimaal tweede moeten worden, dat levert 7 punten op, en daar gaan we dan ook voluit voor", aldus Ehrens.

De startvolgorde van de landen in de strijd om de FEI Nations Cup in St. Gallen is: USA, Denemarken, Duitsland, Nederland, Ierland, België, Frankrijk, Zwitserland (met wild card) en Groot-Brittannië.

Voor Nederland gaat Eric van der Vleuten (Mierlo) als eerste van start met VDL Groep Utascha SFN, gevolgd door Piet Raijmakers jr. (Asten) met de hengst Van Schijndel's Rascin. Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten (Mierlo) brengt als derde de hengst Verdi aan de start en Jur Vrieling (Holwierde) rijdt als vierde met de hengst VDL Bubalu.

De FEI Top League wedstrijd wordt verreden op vrijdag 3 juni. De eerste manche begint om 13.30 uur en is afgelopen om 15.00 uur. De tweede manche in de Gründenmoos begint om 15.40 uur en de uitslag zal rond 17.00 uur bekend zijn.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.csio.ch

Tussenstand FEI Nations Cup:


1) Ierland - 16

2) België - 14

3) Nederland - 13.5

4) Duitsland - 10

5) Groot-Brittannië - 9

6) Frankrijk - 6

7) USA - 5.5

8) Denemarken - 2

Programma FEI Nations Cup wedstrijden:

St.Gallen (Zwi) - 2/5 juni
Falsterbö (Zwe) - 7/10 juli
Aken (Dui) - 12/17 juli
Hickstead (Eng) - 28/31 juli
Dublin (Ier) - 3/7 aug.
Rotterdam (Ned) - 25/28 aug.