Politie Groningen

Woensdag 2 juni 2011

Provincie Groningen, 02-06-2011

Duo doet aangifte van mishandeling

LEEK De politie doet onderzoek naar een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag heeft plaatsgevonden in een horecapand in Midwolde. Twee inwoners van de gemeente Kollumerland (23 en 29 jaar) werden die nacht door een onbekende persoon geslagen. De 23-jarige Fries raakte dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de verdachte.

Utrechtenaar gewond door glas

GRONINGEN Een 29-jarige inwoner van Utrecht is woensdagnacht in een café aan de Grote Markt in Groningen gewond geraakt. De man kreeg een glas in zijn gezicht en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De politie heeft een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij is in de cel gezet. De politie onderzoekt wat de aanleiding is geweest van het geweldsincident.

Alcomobilist rijdt spiegel van geparkeerde auto

MUSSELKANAAL De politie heeft woensdagmiddag in Musselkanaal een 62-jarige automobilist aangehouden die onder invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. Een getuige zag dat de inwoner van Nieuw-Buinen een spiegel van het geparkeerde voertuig af had gereden en waarschuwde de politie. Agenten gaven de man in de Spoorsingel een stopteken. Uit een blaastest bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Omdat het de verdachte niet lukte om een tweede test te doen waardoor het promillage kon worden bepaald, is een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder.

Man na mishandeling naar ziekenhuis

GRONINGEN Een 21-jarige man (woonplaats niet bekend) is donderdag in de vroege morgen gewond geraakt bij een mishandeling in Groningen. Agenten kregen een melding dat het slachtoffer in de Oosterstraat zou liggen en niet aanspreekbaar was. Getuigen hadden een aantal personen weg zien rennen en gaven een signalement. Naar aanleiding van die gegevens vonden gewaarschuwde agenten twee verdachten in de Peperstraat. Deze twee mannen, twee Groningers van 21 en 23 jaar, zijn ingesloten. Het 21-jarige slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie gaat camerabeelden analyseren om de mishandeling te onderzoeken.

Vervelende kroeggangers slaan Stadjer

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht in de Gelkingestraat in Groningen twee 51-jarige mannen uit Veendam en Froombosch aangehouden. Het duo was vervelend in een café en de mannen zochten meerdere keren problemen. Toen een medewerker het tweetal hierop aansprak, weigerden de 51-jarigen het pand te verlaten. Met behulp van een aantal klanten werden de inwoners van Veendam en Froombosch naar buiten gezet. Daar probeerde de medewerker nogmaals met het tweetal in gesprek te gaan. Hij kreeg vervolgens klappen van een van hen. Het duo is aangehouden en in de cel gezet.

Jonge automobilist flink in de fout

WEHE-DEN HOORN De politie heeft woensdagavond op de Warfhuisterweg in Wehe-den Hoorn een 22-jarige automobilist aangehouden. Agenten deden een snelheidscontrole op de N361 en klokten de inwoner van Noordhorn op 137 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Toen de bestuurder langs de kant werd gezet, vertoonde hij vreemd rijgedrag. Zo sloeg in een bocht plotseling de motor af. Bij het aanspreken van de Noordhorner vertelde hij direct dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Uit een alcoholtest bleek dat hij onder invloed achter het stuur zat. De 22-jarige had 320 ugl (ruim 0,7 promille) alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

UITHUIZEN De politie heeft woensdagnacht in de Hoofdstraat West in Uithuizen een 42-jarige automobilist uit Usquert aangehouden. De Groningse meldkamer kreeg een melding dat een automobilist met zijn voertuig over een vluchtheuvel was gereden en de melder vertrouwde het niet. Agenten zagen het voertuig rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Uit een alcoholtest bleek dat de 42-jarige 780 ugl (1,8 promille) alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Agenten met mes bedreigd

HOOGEZAND De politie heeft woensdagnacht op de Gorecht-Oost in Hoogezand een 24-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Een getuige had gezien dat de verdachte een bushok had vernield aan de Van der Duyn van Maasweg. Toen agenten de verdachte wilden fouilleren pakte hij plotseling een mes uit zijn kleding en bedreigde beide
politiemedewerkers. De agenten konden de verdachte door te dreigen met pepperspray overtuigen het mes weg te gooien. Nadat hij dit had gedaan werd de Delfzijlster in de boeien geslagen. Op het politiebureau bleek de verdachte in het bezit te zijn van een fotocamera. Deze is waarschijnlijk gestolen. De 24-jarige is ingesloten.

Straatrover slaat agent

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht met enige moeite een 19-jarige straatrover aangehouden. De inwoner van Groningen had in de binnenstad van zijn woonplaats een mobiele telefoon van een 18-jarige plaatsgenoot afgenomen. Gewaarschuwde agenten herkenden de verdachte dankzij een goede omschrijving. Toen de dienders de jongeman in de Gelkingestraat wilden aanhouden sloeg hij op de vlucht richting de Grote Markt. Daar werd hij opgewacht door een ander politieduo. De 19-jarige probeerde een van de agenten in het gezicht te slaan. Tijdens de schermutseling vielen de verdachte en de politieman op de grond en sloeg de verdachte opnieuw. Hij kon uiteindelijk onder controle worden gebracht en is voor verhoor ingesloten. De mobiele telefoon is terug bij de eigenaar. Deze doet aangifte.

Onderzoek naar racistische graffiti

LEEK De politie heeft woensdagmorgen in Leek zeker negen meldingen van racistische graffiti gekregen. In de nacht van dinsdag op woensdag heeft iemand op verschillende plaatsen in Leek leuzen en tekens met verf aangebracht. De graffiti werd ondermeer aangetroffen bij een verzorgingshuis aan de Pulvertorenstraat, een school in die buurt, op een vrachtauto in de Herman Colleniusstraat en op een gevel aan de George Wilhelmlaan. De politie doet onderzoek naar degene die verantwoordelijk is voor de graffiti en komt graag in contact met getuigen. Mensen die meer informatie hebben over de racistische tekens en leuzen kunnen bellen met de politie in Leek via 0900-8844 (lokaal tarief).