Politie Drenthe

Donderdag 2 juni 2011

Provincie Drenthe, 02-06-2011

Duiker komt om het leven

TYNAARLO Een 66-jarigeman uit Hoogezand is woensdagavond om het leven gekomen bij een duikincident bij een meer aan de Zuidlaarderweg in Tynaarlo. Mogelijk is de man onwel geworden tijdens het duiken. Omstanders hebben de man uit het water gehaald. Diverse hulpverleningsdiensten kwamen ter plaatse. Hulp mocht niet meer baten. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht.

Politie houdt bromfietscontrole

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagochtend en -middag een bromfietscontrole gehouden in de omgeving van Hoogeveen. Er zijn 34 processen-verbaal uitgeschreven. Het gaat om het rijden zonder helm (5x), niet handsfree bellen (3x), het rijden met een begrenzer (1x), het rijden met gladde band (1x), niet goed functioneren van de rem (2x), te hoge constructiesnelheid (19x, hoogst gemeten snelheid was 86 km/uur), het rijden zonder verzekering (1x), het rijden zonder rijbewijs (1x) en het rijden zonder gordel (1x).

Motorrijder bekeurd

ASSEN Een 33-jarige motorrijder is dinsdagavond bekeurd op de Haar wegens hard rijden. De man reed na correctie 114 km/uur op de Haar. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie jongens aangehouden van 16, 17 en 19 jaar oud uit Hoogeveen. De jongens werden gesignaleerd toen ze met zijn drieën op een scooter rijden op de Mr Cramerweg. Toen de jongens de agenten zagen, stapten zijn van de scooter. Niet duidelijk is wie de bestuurder van de scooter was. Allen ontkenden te hebben gereden. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de jongens hadden gedronken, werden ze aangehouden. Twee van hen bliezen op het bureau 345 ugl en één van hen 575 ugl. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Getuigen gezocht van inbraak in restaurant

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een restaurant aan de Nobellaan. Door een winkelpui te vernielen, wisten onbekenden binnen te komen. Zoals het nu lijkt zijn meerdere personen betrokken bij de inbraak. Er zijn onder meer sigaretten weggenomen. Het schadebedrag is nog onbekend. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Man aangehouden wegens vernieling

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 24-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een woning aan de Ericalaan in Hoogeveen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Inbraak in supermarkt

ZUIDLAREN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een supermarkt aan de Larikslaan in Zuidlaren. Onbekenden hebben een ruit vernield om binnen te komen. Vermoedelijk is niks uit de winkel weggenomen. De politie doet nader onderzoek.