Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 02-06-2011

The Harbour Club Scheveningen winnaar nationale combi-wedstrijd Oosterscheldekreeft en Moët et Chandon Champagne.

Schuddebeurs - Voor de tiende keer waren Nederlandse topchefs uitgedaagd om een gerecht samen te stellen met Oosterschelde kreeft, dat mooi past bij een prestigieuze Champagne van Moët et Chandon. Het doel van deze wedstrijd is, om het denken over het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen. Uitgangspunt was de Moët et Chandon Grand Vintage 2002.

Afgelopen dinsdag vond de finale plaats in Hostellerie Schuddebeurs op Schouwen-Duiveland. Onder de twaalf deelnemers bevonden zich zeven restaurants met een ster in de Guide Michelin. Zeeland werd goed vertegenwoordigd door de restaurants Mondriaan uit Domburg, Vis aan de Markt uit Scherpenisse en Scherp uit Middelburg.

Een deskundige jury, bestaande uit de heren P. Klosse (Academie voor Gastronomie), G. Crum (wijnschrijver), en M. van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt), beoordeelde de gerechten.

Het Scheveningse restaurant The Harbour Club, met chef John van de Put en zijn assistent Chiel Hoek, wisten volgens de jury de beste balans tussen hun gerecht en de Champagne te bereiken. Overigens één van de vijf deelnemers zonder ster. Zijne Excellentie de Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden te Brussel, de heer H. Schuwer, reikte hen de felbegeerde prijs uit.

Op de tweede plaats is restaurant De Groene Lantaarn uit Zuidwolde geëindigd. Restaurant De Giesser Wildeman uit Noordeloos werd derde. Beiden hebben een ster in de Guide Michelin.

Restaurant Sonoy uit Emmeloord (finalist in 2010) en restaurant Hermitage uit Ridderkerk (finalist uit 2008 en 2009) eveneens sterrenrestaurants, waren ook nu vertegenwoordigd, maar behoorden ditmaal niet tot de prijswinnaars.

Fotoreportage is te zien op www.oosterscheldekreeft.nl


---