Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het Stomme Festival finalist Kei van Utrecht

Een zwoele zomeravond in het Wilhelminapark. Groepjes mensen zitten op kleedjes en stoeltjes te kijken naar het scherm waarop films te zien zijn waarbij een band live muziek maakt. Dat is het Stomme Festival!

Het Stomme Festival is een van de negen finalisten van de Kei van Utrecht. Het festival is het idee van Frauke van Beusekom en Annelies Vermeulen, filmmaker en muzikant. Mochten zij de Kei van Utrecht winnen dan ontvangen zij ¤ 3000,- om het Stomme Festival daadwerkelijk te organiseren.

Amateurkunstenaars

Voor het Stomme Festival worden amateurfilmmakers opgeroepen hun bijzondere, grappige, leuke, romantische maar vooral stomme film in te dienen. Na een zorgvuldige selectie worden er enkele filmpjes op de avond vertoond. Het bijzondere van dit festival is niet alleen dat het gratis toegankelijk is, maar ook dat de films muzikaal begeleid worden door diverse amateurmuzikanten die live spelen.

Nostalgie

'De ambiance van livemuziek bij een filmpje levert een gevoel van nostalgie op. In combinatie met de setting, een zomeravond in het Wilhelminapark, denken wij een absolute zomerhit te hebben', zegt Frauke van Beusekom. 'We willen amateurfilmmakers en -muzikanten dan ook oproepen op ons idee te stemmen, zodat zij straks de mogelijkheid hebben hun kunsten in het Wilhelminapark te vertonen.'

Stemmen

Om Het Stomme Festival daadwerkelijk te laten plaatsvinden moet het festival de Kei van Utrecht winnen. Daarvoor kan via sms gestemd worden. Sms 'Kei 4' naar 1008. Dit kost ¤ 0,90 waarvan ¤ 0,40 na afloop direct naar Het Stomme Festival gaat, of deze nu wint of niet.

Kei van Utrecht

De Kei van Utrecht wordt jaarlijks uitgereikt op initiatief van de provincie Utrecht. De provincie looft drie prijzen van ¤3.000 uit voor de drie beste ideeën. Deze ideeën worden uitgevoerd met hulp van ZIMIHC huis voor amateurkunst bij de uitvoering en promotie.



Ingezonden persbericht