Gemeente Harenkarspel


Expositie in het gemeentehuis

Een maand lang, van 1 juni tot 1 juli, exposeren Elly Korteweg (wandkleden) en Romee Kanis (beelden) in het gemeentehuis van Harenkarspel.

Romee Kanis (56) woont in Sint Maartensbrug in een stolpboerderij, waar ook haar beeldentuin is. Zij begon haar artistieke loopbaan al op haar 18^e, met het tekenen van portretten. Zij tekende de mensen in grote steden in Europa, bijvoorbeeld op Place du Tetre in Parijs. Die ervaringen versterkten haar kijk op de mensen in haar omgeving. Door de jaren heen heeft ze ook kennis gemaakt met vele schilder en druktechnieken, totdat eind jaren tachtig Romee kennis maakte met het beeldhouwen. Daar bleek haar grote passie te liggen. Vanaf die tijd werkte zij, onder begeleiding van diverse kunstenaars van naam, gestaag door aan wat voor haar de ultieme vorm van beeldende expressie is.

Als het de mensen raakt is zij pas tevreden. In haar portretten vangt zij altijd iets van het persoonlijke karakter. Een perfecte balans is haar uitgangspunt. Dit is wat haar werk diepgang geeft en wat maakt dat steeds meer mensen hun weg naar haar atelier weten te vinden. Romee vervaardigt ook beelden voor mensen die een dierbare verloren hebben. Haar werk is reeds op 25 mei te zien in het gemeentehuis.

Elly Korteweg (55) woont en werkt in Schagen, in haar atelier aan de Hofstraat weeft zij haar exclusieve wandkleden. Na haar opleiding Textiele Werkvormen aan de kunstacademie Driesprong in Haarlem, volgde zij in Finland een cursus weven en plantaardig verven. Zij werkt in gobelin-techniek, waarbij de inslagdraden de kettingdraden geheel bedekken. Zij heeft deze oude techniek omgevormd tot een hedendaagse strakke kunstvorm. De kleden hebben een levendige en warme uitstraling en in ons modern interieur ook een geluidsabsorberende functie. De natuurlijke materialen die gebruikt worden zijn wol, linnen en vooral zijde. De afgelopen jaren heeft zij hard gewerkt aan een prachtige collectie kleden. Weven is haar werk en passie: je begint met niets, spant draden en er groeit iets bijzonders onder je handen zegt Elly. In opdracht maakt zij een wandkleed passend in elk interieur, voor kantoor of bedrijf. Ook eigen ideeen van de opdrachtgever kunnen tot en een exclusief wandkleed worden gemaakt. Haar werk is vanaf 6 juni te zien in het gemeentehuis.

Bezichtigen kan tijdens de openingstijden : 9.00 12.00 uur, smiddags svp aanbellen en vrijdagmiddag gesloten. Donderdag 9 juni van 16.00 18.00 uur is er een Meeting met Elly in het gemeentehuis, belangstellenden zijn van harte welkom.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600