Ingezonden persbericht


'IK FIETS VOOR MIJN DOCHTER'
Nederland Helpt, donderdagen 2 en 9 juni om 17.05 uur, Nederland 2

Op 2 en 9 juni geeft Nederland Helpt in de rubriek 'De Helpende Hollander' aandacht aan goede doelenactie Alpe d'HuZes. Tijdens dit wielerevenement proberen de deelnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Nederland Helpt volgt Mariëlle en het echtpaar Jack en Nicole, die alledrie meedoen aan de actie. Mariëlle is pleegmoeder van twee jongens die hun beide ouders verloren aan kanker. Het dochtertje van Nicole en Jack heeft een hersentumor. Nederland Helpt kijkt met hen mee tijdens hun voorbereiding en op de dag zelf. Kijk voor meer informatie op www.eo.nl/nederlandhelpt.

In de uitzending van 2 juni vertelt Jack in Nederland Helpt wat zijn motivatie is om mee te doen aan de Alpe d'HuZes. 'Voor mijn dochter Luca,' zegt hij resoluut. Luca heeft een hersentumor die operatief niet kan worden verwijderd. 'Maar er zijn zoveel meer mensen voor wie ik meedoe aan het evenement. Teveel eigenlijk.' Zijn doel is de Alpe d'Huzes zes keer te bedwingen, een keer vaker dan vorig jaar.

Ook zijn vrouw Nicole doet mee aan de actie. In uitzending van 9 juni vertelt zij vanuit Frankrijk hoe bijzonder zij de saamhorigheid en verbroedering tijdens het evenement vindt. 'Je hebt gesprekken met mensen over echt wezenlijke dingen in het leven.' De deelname aan de Alpe d'HuZes is voor Nicole de afsluiting van een loodzware periode. Hier kan ze haar frustraties rondom de ziekte van haar dochter omzetten in iets positiefs en op haar manier een steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker. 'Ik wil iets terugdoen voor alle mensen die getroffen worden door de ziekte.'

Mariëlle vertelt in Nederland Helpt hoe zij via verschillende wegen geconfronteerd wordt met deze ziekte. De beide ouders van haar pleegzoons zijn overleden aan kanker, binnen een half jaar na elkaar. Ook haar eigen en schoonvader zijn geconfronteerd met de ziekte. Met haar oudste pleegzoon doet zij mee aan de Alpe d'HuZes.

In de aflevering van 2 juni volgt Nederland Helpt deze drie deelnemers in hun voorbereidingen.

De uitzending van 9 juni toont onder meer live beelden van het evenement. Zouden Mariëlle, Jack en Nicole hun doelen behalen?

Nederland Helpt, op 2 en 9 juni om 17.05 uur op Nederland 2 Presentatie: Herman Wegter

---

Noot voor de redactie,