Inschrijving geopend: Ride for Hope


Drie dagen, 12 provincies, 750 km

Amsterdam, 20110124 -- Tijdens Hemelvaartweekend gaan 250 wielrenhelden een unieke prestatie leveren: in drie dagen tijd fietsen zij ruim 750 kilometer door alle provincies van Nederland. Zij doen dit om de strijd aan te gaan tegen kanker. In 2011 gaan de opbrengsten van deze Ride for Hope naar veelbelovend onderzoek naar primaire hersentumoren, een kankersoort met een overlevingskans van 0%. De wielrenners brengen hiermee letterlijk hoop tot leven voor de 1.500 slachtoffers: voornamelijk kinderen en jongvolwassenen voor wie deze vorm van hersenkanker het grootste sterftecijfer is. De tocht wordt symbolisch verreden in de vorm van het internationale lintteken van hoop, de `ribbon'.

Met de organisatie van Ride for Hope gaat een droom van Nico Faaij in vervulling. Toen bij hem in 2007 een primaire hersentumor werd ontdekt, heeft hij samen met zijn vrouw Klaske de stichting STOPhersentumoren.nl opgericht. Het ondernemende stel heeft inmiddels honderdduizenden euro's geworven, onder andere met het evenement Steppen tegen Kanker, dat in 2011 voor de tweede keer op de Alpe d'Huez wordt georganiseerd. Ride for Hope verwacht binnen enkele jaren te groeien naar een deelnemersveld van meer dan duizend wielrennende helden. De eerste inschrijver is Nico zelf. Als fervent wielrenner hoopt hij dat zijn gezondheid het hem toe zal laten om de tocht te vervolmaken.

De wielrenners fietsen tijdens de Ride onder anderen door De Veluwe, langs Drentse hunebedden, over De Afsluitdijk, door Volendam, langs De Vecht, en bereiken via het Land van Maas en Waal op 4 juni het eindpunt: de befaamde Cauberg. Ride for Hope is daarmee niet alleen een unieke tocht, het is de zwaarste ronde van Nederland. Deelnemers moeten dan ook, naast minimaal 2.000 euro aan sponsorgeld, over een flinke dosis doorzettingsvermogen beschikken. Dagelijks zitten ze tien tot veertien uur in het zadel.

STOPhersentumoren.nl

Het werk van STOPhersentumoren.nl heeft tot nu toe geresulteerd in de steun aan baanbrekend onderzoekswerk van onderzoeksleider Tom Würdinger, waarbij een enzym is gevonden dat verantwoordelijk is voor het DNA-herstel van hersentumorcellen na bestraling en chemotherapie. Uitschakeling van dit enzym zou terugkeer van hersentumoren kunnen voorkomen. Voor deze doorbraak geldt dat de werking eerst moet worden aangetoond bij mensen via vervolgonderzoek. Het vervolgonderzoek willen we via Ride for Hope tot stand brengen.

Ride for Hope



Ingezonden persbericht