Gemeente Delfzijl

College van burgemeester en wethouders

Besluitenlijst 31 mei 2011
Nr. 1 Onderwerp Verantwoordelijk Verkoop Kenninckweg 3 te Termunten (de Remise) ES Het pand aan de Kenninckweg 3 te Termunten verkopen. Toelichting: Aan de Kenninckweg 3 te Termunten staat de voormalige gemeentewerkplaats `de Remise'. Vanaf 1 januari 2010 wordt het pand niet meer gebruikt. De gemeente Delfzijl heeft daarom besloten om het pand te verkopen. Omdat het hier een oude locomotiefloods betreft is er is een bodemonderzoek gedaan. Het onderzoek heeft aangetoond dat geen bodemsanering nodig is. Met de potentiële koper is inmiddels overeenstemming bereikt over de verkoop. Overdracht vindt binnenkort plaats. Vaststelling bestemmingsplan Doklanden en aanvulling op MK Beeldkwaliteitplan 1. het bestemmingsplan Doklanden gewijzigd vaststellen 2. de aanvulling op Beeldkwaliteitplan vaststellen Toelichting: Het bestemmingsplan Doklanden is gemaakt om de geldende, uit de jaren '50 stammende regeling te vervangen. Een actueel bestemmingsplan is nodig om deze wijk af te kunnen maken. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze zijn enkele aanpassingen in het bestemmingsplan doorgevoerd. Tegen het beeldkwaliteitplan zijn geen zienswijzen ingediend. Beide plannen worden nu ter vaststelling aangeboden aan de raad Voorbereidingsbesluit `buitengebied noord' van de gemeente Delfzijl MK Raad voorstellen opnieuw voorbereidingsbesluit te nemen voor het buitengebied noord van de gemeente Delfzijl. Toelichting: Om te voorkomen dat in dit gebied, waar een bestemmingsplan voor in de maak is, ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden is hier in juni 2010 een voorbereidingsbesluit over genomen. Dit besluit is een jaar geldig en eindigt op 2 juli 2011. Het voorontwerpbestemmingsplan voor dit gebied is naar verwachting klaar in oktober 2011. Bestemmingsplan `Spijk ­ Nesweg 27' MK Het bestemmingsplan `Spijk ­ Nesweg 27' aan de gemeenteraad aanbieden ter vaststelling. Toelichting: Er zijn op het ontwerpbestemmingsplan Spijk-Nesweg 27 (uitbreiding dierenpension) geen zienswijzen ingediend die aanleiding geven het plan aan te passen. De gemeenteraad wordt voorgesteld het plan ongewijzigd vast te stellen.

2

3

4



Besluitenlijst 24 mei 2011
Nr 1 Onderwerp Verantwoordelijk Beslissing op bezwaar tegen verleende terrasvergunning EG In afwijking van het advies van de commissie bezwaarschriften algemene zaken: 1. het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren; 2. bezwaarde hiervan middels de aan dit voorstel toegevoegde conceptbrief in kennis stellen; 3. nadere regels opstellen ten aanzien van terrassen en uitstallingen Toelichting: Een bezwaar tegen een in 2009 verleende terrasvergunning heeft geleid tot een wijziging in de APV per 1 oktober 2010. Door deze wijziging is het terrasvergunningstelsel vervallen en daarmee ook de verleende terrasvergunning. Het ingediende bezwaar is hierdoor niet ontvankelijk geworden, wat door dit collegebesluit wordt bekrachtigd. Niet het college maar de burgemeester is verantwoordelijk voor toezicht op terrassen en uitstallingen. Hij stelt hiervoor nadere regels op. De bouwvergunning voor een crematorium/uitvaartcentrum MK Intrekken van de bouwvergunning Toelichting: De gemeente trekt de bouwvergunning in voor het crematorium/uitvaartcentrum in Delfzijl. De vergunning is in 2008 verleend maar er is tot op heden niet begonnen met de bouw. Ook is niet gereageerd op een verzoek aan de vergunninghouder om vóór 6 mei duidelijkheid te geven over de bouwplannen. Voordat definitief tot intrekking van de vergunning wordt besloten, krijgt de vergunninghouder de gelegenheid zienswijzen in te dienen. Jaarstukken 2010 MJ 1. instemmen met de jaarstukken 2010 2. de raad voorstellen de jaarstukken 2010 vast te stellen en het nadelig saldo van 3.675.943 ten laste te brengen van de algemene reserve Toelichting: Het college legt via de jaarrekening 2010 verantwoording af aan de gemeenteraad voor de financiën van 2010. Het college stelt de raad voor om de jaarrekening vast te stellen en het negatief saldo van 3.675.943 ten laste te brengen van de algemene reserve. Het negatief resultaat is voornamelijk ontstaan door 3,9 miljoen af te boeken op de boekwaarden van de gemeentelijke grondexploitatie conform raadsbesluit van 24 maart 2011.

2

3

Besluitenlijst 29 maart 2011
Nr. 1 Onderwerp Verantwoordelijk Overdracht gebouwen en terreinen VCPO Noordkwartier aan de JW gemeente Delfzijl In een gezamenlijke akte met de VCPO Noordkwartier verklaren dat het schoolbestuur blijvend heeft opgehouden de volgende gebouwen en terreinen voor de school te gebruiken 1. schoolgebouw en terrein van CBS de Windroos aan de Botterlaan 49 te Delfzijl 2. schoolgebouw en terrein van CBS de Meerpaal aan de Europaweg 15 te Delfzijl. Zie persbericht `Oude schoolgebouwen de Windroos en de Meerpaal in handen gemeente'






---- --