Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 31 mei 2011

Winkelcentrum De Hoef uitgebreid en opgeknapt

Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat winkelcentrum De Hoef wordt uitgebreid en opgeknapt. Inwoners van De Hoef verdienen een aantrekkelijk winkelcentrum in wijk. De gemeenteraad neemt hier binnenkort een besluit over.

Winkelcentrum De Hoef is eigendom van Segesta. Zij hebben al langer plannen voor een opknapbeurt van het winkelcentrum. In 2009 is de bestrating van het voetgangersgebied onder handen genomen, in afwachting van de definitieve revitaliseringplannen. Wethouder Ruimtelijke Ordening Anjo van de Ven (OPA): "De plannen voor De Hoef hebben even op zich laten wachten, maar nu is het dan toch zover dat de gemeenteraad een beslissing kan nemen en dat we daarna concreet aan de slag kunnen. Het winkelcentrum vormt al jaren het hart van de wijk. Het wordt tijd om nu te werken aan een betere kwaliteit, zodat bewoners straks weer kunnen winkelen in een winkelcentrum met een eigentijdse uitstraling."

Planning
Het plan is reeds besproken met een adviesgroep. Binnenkort wordt er een inloopbijeenkomst georganiseerd om de plannen toe te lichten en om buurtbewoners en geĂŻnteresseerden de gelegenheid te geven om vragen en opmerkingen te delen. De uitkomsten van de bijeenkomst kunnen dan worden meegegeven aan de commissie, waarin het onderwerp zal worden besproken. Het onderwerp komt op 23 of 28 juni in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) en op 7 juli in de raadvergadering aan de orde. De adviesgroep wordt betrokken bij de uitwerking van de plannen.

Voor meer informatie: