Gemeente Stede Broec

Zienswijzeprocedure ontwerp-structuurvisie buisleidingen


01-06-2011 Vanaf 1 juni tot en met 12 juli 2011 liggen de ontwerp-Structuurvisie buisleidingen en het milieueffectrapport (MER) ter inzage.
Iedereen kan naar aanleiding van deze ontwerp-Structuurvisie en MER een zienswijze geven. U vindt de ontwerp-Structuurvisie buisleidingen en het MER op www.centrumpp.nl. Op www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u de visiekaart inzien. Hierop is aangegeven waar er ruimte in Nederland wordt vrijgehouden voor leidingstroken voor toekomstige buisleidingen met gevaarlijke stoffen.

Zienswijzen kunnen bij voorkeur digitaal worden ingediend via www.centrumpp.nl, schriftelijk: Centrum Publieksparticipatie, ontwerp-Structuurvisie buisleidingen, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag, of mondeling (voor 8 juli 2011) aan het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 9603.

In de Structuurvisie buisleidingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) wordt een hoofdstructuur vastgelegd van ruimtelijke reserveringen (buisleidingstroken) voor het vervoer van gevaarlijke stoffen door buisleidingen in Nederland voor de komende 25 á 30 jaar. In veel leidingstroken liggen nu al één of meerdere buisleidingen. Hierin is bovendien ruimte beschikbaar voor het leggen van nieuwe buisleidingen voor aardgas, olieproducten of chemicaliën. Gemeenten zullen te zijner tijd de plicht krijgen in hun bestemmingsplannen rekening te houden met deze leidingstroken.
01-06-2011