Stadsdeel Amsterdam Centrum

De Hogesluis

---

Verbetering verkeersveiligheid rondom De Hogesluis

31 mei 2011

De kruising van de hulpbrug met Amstel westzijde en de oversteek voor fietsers en voetgangers ter hoogte van het Prof.Tulpplein bij het Amstelhotel is veranderd.

Beide verkeerspunten hebben iedere dag te maken met veel fietsers, voetgangers, trams en auto's en dit leidt soms tot onveilige situaties. Daarom heeft stadsdeel Centrum, samen met de dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer en de Verkeerspolitie, besloten om de verkeerstromen op de kruisingen te verminderen. Hierdoor wordt de situatie overzichtelijker en naar verwachting veiliger wordt.

De volgende maatregelen zijn genomen:

* De Amstel westzijde bij McKinsey wordt eenrichtingsverkeer. Autoverkeer vanaf de Sarphatistraat kan wel linksaf de Amstel op, andersom echter niet. Autoverkeer dat vanaf de Amstel naar de Sarphatistraat wil, wordt omgeleid via de Achtergracht en het Frederiksplein.

* De linksaf slaan voor autoverkeer vanaf het Prof. Tulpplein richting de Amstel oostzijde is niet meer mogelijk. Taxi's richting het Frederiksplein worden omgeleid via het Rhijnspoorplein en Torontobrug.

De bebording voor deze maatregelen zijn inmiddels geplaatst. De wijziging van de verkeersituatie geldt gedurende de werkzaamheden aan de Hogesluis.

Renovatie Hogesluisbrug

De dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer renoveert de Hogesluisbrug. Langzaam maar zeker krijgt het haar monumentale uiterlijk terug. Afgelopen maand zijn de gietijzeren sierbogen aan de zijde van het Amstelhotel teruggeplaatst. Ook zijn de bouwhekken sinds kort verfraaid met tekeningen gemaakt door leerlingen van de ASVO-school. Volgens planning zijn halverwege 2012 de werkzaamheden aan de brug voltooid.

Meer informatie


* Voor meer informatie over de renovatie van de Hogesluisbrug kijk op http://www.amsterdam.nl/ > parkeren en verkeer > verkeersprojecten > renovatie Hogesluis. U kunt ook een emailbericht sturen naar d.barendregt@ivv.amsterdam.nl

* Voor informatie over de verkeerscirculatie kunt u contact opnemen met stadsdeel Centrum, gebiedsbeheerder Chris Seinen via cseinen@centrum.amsterdam.nl.


---