Politie Twente

Man beledigt en bedreigt agenten Enschede
Een 34-jarige man uit Enschede is dinsdag 31 mei aangehouden omdat hij politieagenten beledigde en bedreigde.

De man reed omstreeks 08.10 uur op de fiets over de Molenstraat langs een dienstvoertuig van Politie Twente en stak naar de dienstdoende agenten zijn middelvinger op. De agenten spraken hem hierop aan, waarop de man beledigende uitroepen deed en verder reed. De agenten volgden de man en hielden hem op de Beatrixstraat staande. De man stapte op aandringen af, pakte zijn fiets op en gooide deze naar één van de agenten, die net kon voorkomen dat hij werd geraakt. Vervolgens liep de 34-jarige dreigend op de agent af. De man werd geboeid en meegenomen naar het bureau. De man bleef zich recalcitrant gedragen; hij trapte en spuwde in de auto en bedreigde de agenten. De man is voor nader onderzoek ingesloten in het Politie Arrestantencentrum.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011050913)

Verdachte hennepkwekerij aangehouden

Hengelo

Politie Twente heeft dinsdag 31 mei een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eigenaar te zijn van de hennepkwekerij die woensdag 25 mei werd ontmanteld.

De hennepkwekerij was gevestigd in een woning aan de H.C. Pootstraat. Door illegaal afgetapte elektriciteit was een gevaarlijke situatie ontstaan. Proces-verbaal is opgemaakt. De officier van justitie heeft de zaak in behandeling. (2011049155)

Persbericht van 26 mei jl.: Hennepkwekerij ontmanteld Hengelo
Op 25 mei rond 13.30 uur werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de HC Pootstraat.

De kwekerij werd ontdekt nadat een hoofdzekering gesprongen was waardoor het hele flatgebouw zonder stroom zat en een monteur ter plaatse moest komen. Deze nam een sterke wietlucht waar in het trappenhuis en waarschuwde de politie. In een van de flatwoningen troffen agenten een hennepkwekerij aan met 552 planten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt en wel zodanig dat de bedrading in de meterkast deels was gesmolten. Hierdoor ontstond een zeer gevaarlijke situatie. De hennepplanten zijn in beslag genomen. Naar de eigenaar van deze kwekerij wordt onderzoek ingesteld. (2011049155)

Vuurwapens in beslag genomen
Enschede
Politie Twente heeft dinsdag 31 mei rond 11.30 uur een 27-jarige man uit Enschede aangehouden die twee alarmpistolen in zijn bezit had en daar ook mee had geschoten.

Zondag 29 mei omstreeks 23.50 uur was bij de politie een melding binnengekomen van iemand die een aantal pistoolschoten had gehoord en een rode auto had zien wegrijden. Tijdens onderzoek kon de eigenaar van de auto worden getraceerd, hij kon dinsdag 31 mei worden aangehouden. De man had twee alarmpistolen in zijn bezit, die beiden in beslag zijn genomen. Proces-verbaal voor verboden wapenbezit is opgemaakt. (2011050477)

Machines met verf bespoten
Nijverdal
In het weekend van 28 en 29 mei zijn verschillende machines vernield van een aannemersbedrijf, dat werkzaam was aan de G. van der Muelenweg.

De werknemers kwamen maandagochtend 30 mei op het bouwterrein om weer aan het werk te gaan en zagen dat meerdere machines bespoten waren met verschillende kleuren verf. Ook waren koppelingen van machines verbogen.

Politie Twente is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van deze vernielingen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Nijverdal 0900-8844. (2011050935)

Man gewond tijdens hulp aan vogel Losser
Een 33-jarige man uit Losser is dinsdag 31 mei omstreeks 16.00 uur gewond geraakt. Hij wilde een jonge kauw van de rijbaan halen en werd aangereden door een auto.

De man reed met zijn snorfiets over het fietspad van de Broekhoekweg en zag een jonge kauw op de rijbaan. Met het vermoeden dat de jonge kauw niet kon vliegen reed hij ernaar toe. Hierop werd hij aangereden door een auto, bestuurd door een 83-jarige man uit Losser. De 83-jarige verklaarde naderhand de man niet gezien te hebben. De 33-jarige is door een ambulance met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De 83-jarige zal een rijvaardigheidsonderzoek moeten ondergaan. De kauw bleef ongedeerd. (2011051211)

Twee dieven op heterdaad betrapt De Lutte
Dinsdag 31 mei omstreeks 18.15 uur werden twee dieven betrapt bij het stelen van automaterialen bij een bedrijf aan de Dorpstraat in De Lutte.

Op het moment dat de dieven betrapt werden door de eigenaar van het bedrijf gingen zij ervan tussen in hun auto. De politie werd gewaarschuwd. Meerdere personen, waaronder de eigenaar, zetten de achtervolging in. Het lukt hen om op de Bentheimerstraat één van de dieven staande te houden, de andere ontkwam. De inmiddels gearriveerde politie bracht de man, een 27-jarige Rus, naar het bureau van politie. In afwachting van de beslissing van Justitie verblijft de man in de cel. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de tweede man. (2011051224)

Inbraak woning
Enschede
Op dinsdag 31 mei werd tussen 11.00 en 15.45 uur ingebroken in een woning aan de Kuipersdijk. Hier werden vervolgens meerdere goederen weggenomen onder andere audioapparatuur, waaronder een beeldscherm.

Een inbraak op klaarlichte dag. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien van deze inbraak. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844. (2011051212)

Inbraak horecagelegenheid
Wierden
In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 mei werd in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Warnaarsstraat ingebroken.

Eenmaal binnen werden met grof geweld de kassa en gokkasten opengebroken. Er werden meerdere goederen en een onbekend geldbedrag buitgemaakt. In dezelfde nacht heeft men ook geprobeerd in te breken in de sporthal aan de Dikkersweg. Hier is het bij een poging gebleven.

Politie Twente onderzoekt of deze voorvallen met elkaar te maken hebben en is op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien of gemerkt in de betreffende nacht in de Burgemeester Warnaarsstraat of Dikkersweg. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Wierden 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011051115 / 2011051124)

Verkeerscontrole
Politie Twente heeft dinsdag 31 mei op verschillende plaatsen in Twente verkeerscontroles gehouden.

Rijssen en Holten
Van 15.30 tot 1745 uur werd op de Enterstraat en de Butaanstraat te Rijssen en van 19.00 tot 21.00 uur op de Dorpstraat te Holten een verkeerscontrole uitgevoerd. Er werden in totaal 40 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, geen geldig APK en te hoge snelheid voor een bromfiets. (2011051260)

Almelo
In Almelo werd van 15.00 en 21.00 uur gecontroleerd. Vanwege fietsen in de Grotestraat werden zes fietsers bekeurd. Op de Plesmanweg werden 15 bestuurders bekeurd: voor het overtreden van de maximumsnelheid, niet handsfree bellen, geen helm dragen en niet volgen van de verplichte rijbaan. Op de Buitenhof werden nog vier automobilisten bekeurd wegens het niet dragen van de gordel. (2011051252)

Hengelo
Tijdens een snelheidscontrole op de Mozartlaan in de 30 km/h zone van 12.35 tot 14.10 uur werden 66 automobilisten betrapt bij het overschrijden van de maximum snelheid. Allen krijgen een acceptgiro thuis gestuurd. In totaal werden 235 passanten gecontroleerd. (2011051118 / 2011051252 / 2011051260)

Inbraak in jeugdhonk
Holten
Omstreeks 01.30 uur woensdag 1 juni kreeg de politie melding dat er was ingebroken in een jeugdhonk aan de Larenseweg.

Ter plaatse werden de politieagenten aangesproken door een getuige. Deze was wakker geworden door glasgerinkel en had twee personen zien weglopen. Bij de inbraak werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Dezelfde nacht omstreeks 02.15 uur werd door de politie een 19-jarige man uit Holten aangehouden, die van betrokkenheid bij deze inbraak wordt verdacht. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2011051312)