Warchild


Gaul! renners op de top van Mont Ventoux


1 juni 2011 -
Trots en tevreden, zo vatten de zes Gaul! wielrenners hun lange tocht van 1250 km van Maastricht naar de Zuid-Franse Mont Ventoux samen. Een week lang reden de renners voor War Child. De ambitie van wielervereniging Gaul! is om dit jaar vijfduizend oorlogskinderen te ondersteunen.

De week sloot af met een tijdrit op de Mont Ventoux, de `Reus van de Provence' die voor veel wielrenners het summum van klimmen vertegenwoordigt. Met een groep van 14 renners - 8 extra fietsers sloten de laatste dag aan - begon de tijdrit voor War Child om 10 uur 's morgens. De opvallende geel-zwarte wielertenues, met daarop de tekst `Gaul! Cycling for War Child' trokken de aandacht van de Zuid-Franse bewoners.

Een geweldige prestatie
Elk seizoen laten de sporthelden van Gaul! een prestatie sponsoren door vrienden, familie, of collega's. Gemotiveerd om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen hadden ook de deelnemers van de Mont Ventoux Challenge zich laten sponsoren. Dat leidde tot een bedrag van bijna EUR 5.000! De ambitie om vijfduizend oorlogskinderen hulp te bieden komt daarmee weer een stap dichterbij.

Snelste tijd
Voor de wielren liefhebbers: de snelste tijd werd gereden door Gaul! lid Jeroen, die in 1 uur en 16 minuten de top haalde. Hij zet daarmee een scherpe richttijd voor de volgende Mont Ventoux tijdrit, die Gaul! volgend jaar opnieuw voor War Child organiseert.