KNHS

Nieuwe sponsor voor Petra van de Sande

1 juni 2011
sponsor petra van de sande

Wereldkampioen dressuur aangepast sporten Petra van de Sande en het nieuwe ruitersportmerk La Valencio zijn een samenwerking aan gegaan tot aan de Olympische Spelen van Londen in 2012.

Petra liep in 1990 door een ongeluk bij het Parachutespringen een dwarslaesie op waardoor ze niet meer kon lopen, hierdoor is ze rolstoelgebonden. Ze is al vanaf kleuter betrokken in de paardensport, en is dit ook blijven doen na haar ongeluk. Petra begonnen met de aangepaste sport in 2005 en is toen gelijk Nederlands kampioen geworden met het paard Mozart. In 2009 is deze combinatie op het EK in Noorwegen een gouden duo geworden in de individuele rijproef. Ook tijdens de Wereldruiterspelen 2010 in Kentucky lukte het Petra en haar schimmelmerrie Toscane om het goud te pakken in Grade II.

La Valencio is het nieuwe ruitersportmerk met producten van topkwaliteit voor een normale prijs. Het assortiment bestaat ondermeer uit kleding, dekens, hoofdstellen en zadel toebehoren. La Valencio kenmerkt zich door de sportieve en praktische producten met een luxe uitstraling. La Valencio gaat Petra en haar paarden Toscane en Valencia de komende tijd ondersteunen om via diverse wedstrijden, het NK en het EK uiteindelijk in Londen weer een topprestatie neer te zetten.