Gemeente Zwijndrecht

Speeldag woensdag 1 juni 2011

Laatste kans om aan te melden!

Zet het vast in je agenda: op woensdag 1 juni 2011 is het Buitenspeeldag! Buitenspeeldag is de nieuwe naam voor de Nationale Straatspeeldag. Door heel Nederland worden die dag verschillende straten voor het verkeer afgesloten.

Doel
Op Buitenspeeldag rijden geen auto's tussen 13 en 17 uur in de straten die meedoen. Kinderen kunnen dan de hele middag veilig op straat spelen. Gezellig samen bewegen, spelen en lol hebben! Tijdens de Buitenspeeldag wordt in heel Nederland de straat van de kinderen. Met allerlei acties vragen zij aandacht voor verkeersonveilige situaties. Maar natuurlijk is deze dag vooral ook een groot kinderfeest!

Aanmelden
Misschien wil je jouw straat opgeven en heb je allerlei leuke ideeën. Tot vrijdag 6 mei kunnen je ouders/verzorgers jouw straat aanmelden voor deelname aan de straatspeeldag via het e-mailadres wijkbureau@zwijndrecht.nl en via het telefoonnummer 078 770 37 05. Alle straten in Zwijndrecht kunnen meedoen aan Buitenspeeldag, behalve de straten waar de lijnbussen rijden.

Financiële bijdrage

U kunt het wijkplatform van uw wijk of de dorpsraad Heerjansdam vragen om een financiële bijdrage. Zij ondersteunen de Buitenspeeldag met een bedrag van maximaal EUR 150,- per deelnemende straat. Indien u niet weet hoe u uw wijkplatform of dorpsraad kunt bereiken, dan kunt u deze gegevens opvragen bij het wijkbureau.

Vrijwilligers gezocht voor Buitenspeeldag Raadhuisplein Een aantal enthousiaste bewoners uit de Lindelaan willen op de buitenspeeldag van 13.00 tot 17.00 uur een groot feest organiseren voor alle kinderen uit de wijk Centrum op het Raadhuisplein. Omdat er heel veel kinderen in Centrum wonen, is er ook veel begeleiding en toezicht nodig bij onder andere de spelletjes. De regels moeten worden uitgelegd, de stand bijgehouden en de activiteit begeleid. Misschien is er hulp nodig bij het oprollen van een pannenkoek of moet er een pleister op een knie geplakt worden. Kortom: Lijkt het je leuk om een (hopelijk zonnige) middag op het Raadhuisplein door te brengen en je steentje bij te dragen aan een onbezorgde middag vol speelplezier, meld je dan aan bij Eva Vos. Zij is te bereiken via e-mailadres buitenspeeldag@upcmail.nl.