Gemeente Amersfoort

Servicebericht gemeente Amersfoort - vrijdag 27 mei mei 2011

Burgemeester Bolsius bezoekt 70-jarig bruidspaar Zijlstra-Tenhoff

Het echtpaar Wietse Zijlstra en Elizabeth Zijlstra-Tenhoff is op dinsdag 31 mei 70 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bezoekt het echtpaar die dag. Hij gaat met hen in gesprek over hun levensverhalen en biedt een fleurig bloemstuk aan.

Mevrouw Zijlstra is geboren in Detroit (USA) en de heer Zijlstra in Haren (Groningen). Mevrouw Zijlstra is op 12 jarige leeftijd naar Nederland gekomen, heeft o.a. in Veendam en Wildervank gewoond. Zij is later verhuisd naar Vries. De heer Zijlstra woonde in Glimmen en beiden zaten op school in Groningen. Mevrouw Zijlstra fietste van Vries naar Groningen en hij sloot aan in Glimmen. Na 7 jaar verkering zijn zij in 1941 getrouwd in Groningen. Daarna zijn zij vertrokken naar Amsterdam. In 1943 werd een zoon geboren, maar hij overleed na ongeveer 7 maanden. Zij hebben 2 dochters gekregen. Inmiddels hebben zij 4 kleinkinderen en 1 achterkleinzoon. In 1963 is het bruidspaar verhuisd naar de Hollandse Rading.

De heer Zijlstra werkte door het hele land als vertegenwoordiger voor de meterfabriek in Dordrecht en mevrouw Zijlstra werkte eerst in Amsterdam op kantoor en later in ziekenhuis Zonnestraal in Hilversum. In Hollandse Rading hadden zij een groot huis met veel tuin en iedereen was er altijd welkom. In 1974 is het bruidspaar verhuisd naar de Goedroenstraat in Amersfoort en sinds een jaar of 2 wonen zij in De Koperhorst.

Beide ouders hebben maculadegeneratie, dus zien zeer slecht, maar maken nog elke dag m.b.v. allerlei hulpmiddelen het cryptogram uit de Telegraaf. Tot een jaar geleden schilderde mevrouw Zijlstra nog elke week bij een club. Helaas kan zij dat niet goed meer zien. De kinderen zijn blij met deze geweldige ouders.

Noot voor de redactie,