Politie Zaanstreek-waterland

Politie waarschuwt voor neprekeningen

zaanstreek-Waterland, 31-05-2011 o De politie waarschuwt voor neprekeningen van incassobureaus uit Urk en Blokzijl die rekeningen innen van een malafide autoruitschadeherstelbedrijf.

In de begeleidende brief staat
dat de verzekeringsmaatschappij niet uitkeert en dat mensen toch zelf de reparatie moeten betalen.
Er is echter sprake van dubbele facturatie: de verzekeringsmaatschappij heeft de rekening al uitgekeerd, daarna ontvangt de autobezitter er nog een.

In de politieregio Zaanstreek-Waterland is één melding gemaakt van deze vorm van oplichting. Echter, in andere delen van het land is deze oplichtingtruc al vaker toegepast.
Bestuurders worden aangesproken op een parkeerterrein van een winkelcentrum waar het herstelbedrijf een partytent heeft neergezet. De autoruit wordt gratis gerepareerd als men hiervoor verzekerd is. Daarna wordt de rekening verstuurd naar de verzekeringsmaatschappij, die betaalt doorgaans keurig. Geruime tijd later krijgt de kentekenhouder een aanmaning om de rekening te voldoen. De incassorekening is vaak zeer amateuristisch opgemaakt. In diverse incassos is zelfs opgenomen dat een korting wordt gegeven bij snelle betaling.
De politie adviseert bestuurders om eerst navraag te doen bij hun verzekeringsmaatschappij.