Ingezonden persbericht


Persbericht

19 mei 2011 KAdE
Kunsthal in Amersfoort
Smallepad 3
3811 MG Amersfoort

28 mei t&m 28 augustus 2011

Ansel Krut
Schilderijen

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse kunstenaar Ansel Krut (1959) maakt schilderijen en tekeningen, waarin hij de 'ismen' van de stromingen uit de 20e eeuwse schilderkunst laat resoneren. Bij eerste beschouwing lijkt het werk te vallen in de categorie 'goede navolging in de vertrouwde kubistische of futuristische stijl'. De tweede blik rekent gelijk weer af met dit hokjesdenken. Krut heeft een geheel eigen stijl en visie, met een specifiek kleurgebruik.

Doordat Krut zijn onderwerpen in een humoristische en soms cartooneske striptaal plaatst, krijgt het werk een paradoxaal karakter. In zijn composities mengt Krut formele- met verhalende vormcomponenten. Anders dan veel schilders van deze tijd die een semi-realistische, 'fotografische' beeldtaal hanteren, is het werk van Krut geen directe reflectie op de werkelijkheid, maar eerder een intensivering van die werkelijkheid. Herkenbare elementen worden door de manier van schilderen en de inbedding in expressieve kleurpatronen exuberant en soms onwerkelijk.

Over Ansel Krut
Ansel Krut is opgeleid aan de Royal College of Art, Londen, de Cité Internationale des Arts, Parijs en de Fine Art University of the Witwatersrand in Johannesburg. Hij is tevens docent op de Royal College of Art in Londen. Hij woont en werkt in Londen.

KAdE toont een selectie uit het recente werk van Ansel Krut.

Bij de tentoonstelling verschijnt een catalogus.

Kunsthal KAdE

Bezoekadres
Smallepad 3
3811 MG Amersfoort

Postadres
Postbus 699
3800 MG Amersfoort