Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 19 mei 2011

GRATIS SURROUNDPRESENTATIE VAN HET GRONINGER FORUM: De emoties van Groningen

ForumImages zet haar deuren wijd open voor iedereen die een virtueel kijkje wil komen nemen in het Groninger Forum. Het veelbesproken Forum, dat pas in 2016 wordt geopend, is voor velen nog een geheimzinnig gebouw. Wat gaat daar gebeuren? Wat heeft het te bieden? Wat kun je er doen?

Met de rijkelijk aanwezige techniek van zaal 2 verbeelden we een wandeling door het gebouw. Maak een reis van kelder naar dak terwijl de meeste uitgesproken momenten uit de Groninger geschiedenis aan je voorbijgaan. Gebeurtenissen die de gemoederen hevig beroerden of waarvoor heel Groningen uitliep. Zaken die het aanzicht van de stad voorgoed veranderden, de provincie op zijn kop zetten of de nationale pers haalden. Over de roltrappen vliegen we door het hart van het gebouw, en genieten ondertussen van het echte en het historische uitzicht over de binnenstad.

Zaterdag 28 mei en zaterdag 18 juni, 13.30 - 17.00 uur Aanvang elk halfuur (13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur) Gratis entree. Wij zorgen voor koffie of thee en fris.

Groninger Forum
In het Groninger Forum staat de wereld om ons heen centraal. We belichten actualiteit, geven geschiedenis betekenis en kijken naar de toekomst. De vorm die we kiezen: verhalen die ertoe doen, van Groningers in de wereld en van de wereld in Groningen. Het Forum is een huis waar mensen elkaar ontmoeten, uitgedaagd en verrast worden. Partners in het Groninger Forum zijn de Bibliotheek Groningen, het Groninger Museum, de Groninger Archieven/GAVA, filmtheater Images, Debatcentrum Dwarsdiep en de Volksuniversiteit Groningen. Meer informatie over het Groninger Forum is te vinden op www.groningerforum.nl. Sinds september 2010 huist de programmering van het Groninger Forum samen met filmtheater Images in ForumImages aan het Hereplein in Groningen. www.forumimages.nl



Ingezonden persbericht